ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, April 2, 2014

Children's Indoor Playland @ Festival City


Kalau kitorang outing kemana2, ariana nih suka main kat arcade...yang masuk duit, kereta bergoyang2 goyang kepala goyang...hehehe...so kengkadang habis 10-20 hengget kat mainan camtuh jer...pastu bukan ada faedah apa pun...duduk jer pusing2 stereng...tapi sekarang kitorang dah jumpa Playland yang lebih sesuai and healthy for both ariana and mikhail...fee pun murah jer...RM5 for 1st 20 minutes per child...selalunya 20 minutes tuh cukupla untuk kitorang...korang boleh tinggalkan anak kat sini pastu pegila nak beli groceries ke apa sebab tempat nih gated...cuma person in charge jer boleh bukak...tapi aku tak pernahla tinggalkan sebab diorang memang bebas kat dalam, takde pekerja monitor kat dalam...takutla jatuh ke apa kan...

bila masuk, dia akan bagi pelekat kat baju anak, parents pegang tiket sama no dengan pelekat tuh...kiranya orang yang ada tiket jer boleh amik anak...kalau parents nak masuk skali, takde bayaran dikenakan...boleh rehat2, melunjur kaki kat dalam...nak baring pun boleh kalau tak malu...huhuhu


lantai fully cushioned...kalau anak jatuh pun tak sakit...kat sana ada banyak ruang separated untuk lain2 permainan...macam meja kat tengah tuh untuk main blocks...pastu ada banyak rides...ada yang kayuh pakai kaki, ada yang batery operated...


ariana nih more to observer...dia kalau takde aku atau alan, dia memang tegak jer duk perhati orang main...dia nak main kalau kita main skali...kurang adventure sketla...baguslaa, pompuan buat cara pompuan ye nakkk...


mikhail plak lebih suka explore...memang tak dapatla nak tangkap gambar dia duk setempat...berjalan je kejenya...lepas 1-1 mainan dia try...masuk sini keluar sana...lasak...xtau takut plak tuh...bagus anak jantan camni...tapi bila nak mengempeng, manja terlebih siap merajuk baring2 kat lantai...elehhh...hehehe


mikhail doing his own thang!


tempat "parking" kenderaan...ada banyak tempat untuk parents duduk...n sebab semua cushioned, memang selesala...


ball pool pun ada...tapi ball banyak kat luar dari dalam...jenuh pekerja tuh duk kutip bawak masuk balik...

so pasni, memang kitorang tuju ke sini jelaa bila keadaan tak mengizinkan nak buat aktiviti luar like cycling or swimming...kalau duk rumah jer pun kesian jugak bebudak nak berlasak takleh kan...

No comments: