ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, December 2, 2014

1st time mandi sungai

Assalamualaikum :)

ok...sambung cerita masa pegi rumah tokcik...hari sabtu gerak ke sana...kemas2, sapu2, vakum, lap2 apa2 yang patut...malam tuh lepak tido sana...ahad tokcik dah mintak orang potong rumput...tinggi giler lalang...3 bulan tinggal dah naik lebih dari tinggi dr ariana...sementara tunggu orang tuh, aku kejut bebudak...tukarkan baju then terus pegi ulu yam...seumur hidup ariana tak pernah mandi sungai...sebab mummy dia paranoid...so, tengok cuaca pun cantik jer, pegi jugaklaa...kitorang masuk ikut entrance taman negeri selangor...ada entrance fee dewasa RM1, kanak2 RM0.50...i dont mind bayar fee sebab tempat dia selesa sangat dan ada kemudahan bilik air, tandas, pankin, even sungai tuh pun dia ubahsuai supaya family friendly...ada tempat2 yang landai untuk berkelah...pinjam tikar tokcik, bawak bekal donut jer coz we planned to stay there for only an hour...jadilaa for 1st timer kan...


semua bushuk tak mandi...


bersih jer kan...tak perlu turun tangga curam nak pergi sungai


right view. ada anak sungai kecik...buat basuh2 kaki bolehla


left view.banyak pankin utk berkelah dan bertenet.tettt


seberang sungai ada tandas dan bilik air. not sure how the condition or kena bayar lagi ke nak masuk sebab we didnt use it...belasah guna kain batik jer...besides, i tak tukar baju pun...mandi rumah tokcik lagi selesa...its just 10 minutes away jer pun...


ariana seronok mandi sungai...altho the water was freezing cold, dia boleh kata tak sejuk pun...hahaha...no, im not exaggerate coz memang sejuk kalah air sejuk fridge!!

mikhail on the other hand, the moment i wet his body terus berdiri tegak kejung jer...pastu bibir gigil2...dia x minat mandi sungai...just sibuk nak memanjat batu jer...kakak yana buat peace sign, dia pun nak ikut :P


these kids here memang aku geram sungguh...diorang beramai boleh lompat2 atas bridge tuh pastu goyang2kan...dahlaa kitorang right under it...kayu tuh pun nampak macam lama jer...kot runtuh ke, nauzubillah...i took their picture purposely bagi diorang nampak..it works when they stopped immediately and went away...their guardian was just ahead of them...talking about sivik minded, pffttt!!!

all in all, seronok jugaklaa...me and cikgu pun dah bertahun tak ke sungai...skali skala tukar aktiviti weekend seronok jugak...

No comments: