ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, December 24, 2014

small reunion ex-UUM kolej MAS and jatuh toilet


Assalamualaikum :)

Last week i clear my 1 and half day leave starting thursday...pegi mana lagi kalau bukan balik kampung cikgu kat melaka...the kids were looking forward to it just because they can run around the house, eat whatever they want, do whatever they want coz ada back up baeekkk punyer...hehehe

since i duduk kondo, our house and the parking agak jauhlaa...kena naik turun 2 lif, lalu lobi and playground baru sampai...and to do a few trips hantar barang is not a joke...penat ok...barang nak bawak balik pulak biasanyer banyak jugak plus susu, pampers, bantal2 busuk memasing *roll eyes to the husband* pastu dengan mikhail yang tau nak berlari je kejenyer...memang x menang tangan...the solution, guna stroller...banyak jasa stroller nih dah macam multipurpose trolley pulak...its been almost 5 years already...sweet cherry jer...sapa kata barang buatan malaysia xbagus huh? kalau rosak pun memang puas hati guna...kalau pepagi nak pegi keje, dialaa tempat letak budak tido, dialaa tempat angkut barang berat...


normal view everytime balik kampung...hahaha...
tuuuu...yang panjang kaler biru tuh agak2 sapa punyer? hmmm

balik melaka nothings new...same old routine everytime...duk rumah makaaan jer...tv pun tak tengok sangat...ada pun pegi wedding adik to cikgu's schoolmate which also anak to kawan ibu...on sunday memang dah plan nak singgah Alamanda, Putrajaya for a short meeting wih my unimates...memula plan nak check in kat pd...All was 7 of us...pastu as expectedlaa kan nak buat reunion nih bukan senang lagi2 melibatkan family...orang nih ada kursus, orang nih ada exam, orang nih tak dapat cuti, yada yada yada...so cuma tinggal kami bertiga jer yang on itupun takleh nak check in sebab they only free on sunday afternoon...lepak makan, borak kat kenny rogers...dengan anak2 kejap ada yang melalak, kejap kang ada yang memanjat, memang mencabar kesabaran sungguh...tak puas weyh...takpe, next meeting they said will be held at melaka...makan ikan bakar...hopefully jadi...


kakak yana elok tido sementara nak sampai alamanda, dia nih boleh berpencak pulak dalam keta...







from my samsung hp camera...muka semua nampak flawless jer walaupun sekerat...hehehe


using iphone...hmmm...i like samsung better :P


alin - ifa - peny (pear-ni)


us and our growing family...aku sorang jer yang kawin ngan student UUM jugak so my frens pun kenal cikgu...their spouse tua sikit dari kitorang...till we meet again with a larger group of friends :)


macam biasa...kena cukai

something happen to me that night...masa nak mandi, aku kunci pintu bilik sebab bebudak bawak muffin makan atas katil...then aku mandi kat bilik air dalam bilik tuh...suddenly tgh syampu, sabun semua ariana panggil, ketuk2 pintu...memang boleh dengar sebab pintu bilik air and pintu bilik sebelah2...ntah camna masa nak toleh boleh tergelincir and jatuh...masa melayang tuh sempat fikir janganlaa kena kepala...Alhamdulillah Allah makbulkan, tapi my back pulak terhentak kat toilet bowl terus terbaring kat lantai...i cried for help tapi ariana jer yang dengar...cikgu tgh tengok tv...ariana then called cikgu carik kunci...

dengan rambut dan badan berbuih, terbaring kat situ boleh pulak fikir,"nih kalau cikgu jumpa terbaring bo**l macam nih malulaa..." aku cuba gagahkan bangun, siram2 buang sabun semua then pakai tuala...bukak jer pintu bilik air, cikgu pun dapat masuk...terus terduduk kat tepi pintu nangis...hehehe...drama queen sangat...cikgu dah panik dia ingat ada patah ke apa...cek2 ada merah kat belakang badan...Alhamdulillah tak kena tulang belakang...just merentasi tulang belakang, kat urat belikat tuh kiri dan kanan...cikgu urut2 sapu minyak panas sesikit then rasa sengal...the next day tuh MC...the doctor prescribed me some hot cream, muscle relax and painkiller...until now aku belum pergi berurut lagi but i think i wanna do it soon coz badan still rasa sengal...urat2 sampai ke leher rasa tegang jer...

tuesday pulak dapat berita my schoolmate jatuh terlentang kat dapur...terhentak kepala and muntah2...kena warded and doctor found bloodclot about 9cm in her head...but nothing serious, lepas makan ubat semua inshaaAllah dia dah boleh keluar petang nih...

this small incident adalah peringatan daripada Allah nih...nyawa kita bukan milik kita...anytime Dia boleh amik balik...ya Allah, matikanlah kami dalam keadaan yang baik, dalam keadaan beriman, dalam keadaan bersedia bertemuMu...janganlah Kau matikan kami dalam kekufuran, dalam keadaan yang ngeri...Ampunilah kami...

No comments: