ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, December 16, 2014

30 Days Blog Challenge Day 13 : 5 Blog Kegemaran


Assalamualaikum :)

1. blog mak2 macam Tina Xuriana, kak moon, blog mamatiamia

a) tina - dia biras peej...suka blog dia sebab anak2 lebih kurang sebaya...plus dia pun cser semua anak dia...memang aku sukalaa baca walaupun dia ngomel2 jer banyak tapi dia ngomel benda yang aku faham...a working mom yang berusaha nak uruskan anak2, nak ada me time, nak ada quality time ngan family, etc...suka dia yang always positive in handling situations...masak sempoi2 pun nampak sedap...anak2 dia pun ada yang sebaya anak2 aku...comel2 plak tuh...

b) kak moon - orang yang sangat baik...start baca since kak moon blog pasal arwah normah...pastu rasa tenang sebab bahasa kak moon lembut jer...rasa macam mak2 orang nasihatkan anak...pastu gambar2 kat blog dia cantik2, almaklumlaa professional photog khennn...

c) mamatiamia - blog kak zue...suka tengok deko rumah dia...country style, walaupun ala2 french tapi tak serabut...suka tengok kak zue melayan ibu dia...nampak sayaang sangat...apa yang kak zue tulis memang nampak keikhlasan dia...and kak zue suka share resepi jugak...cara kak zue masak nampak simple and cepat...


suka bila kak di imbas citer2 lama...citer masa dia budak2...cara dia citer kelakar....just abaikanlaa bahasa dia yang sedikit kasar...hehehe...kalau pompuan2 baca aku rasa ok jer...walaupun kasar, ramai yang email dia mintak nasihat dan nasihat2 dia pun selalunyer masuk akal dan boleh diterima...

3. blog ijaicool

one word. KELAKOR

4. blog proudduck

blog vivy yusof nih macam angan2 aku jugaklaa...business woman, cantik, kaya, semua ada yet dia sangat humble...kelakar plak tuh...owner fashionvalet nih membuatkan ramai wanita2 yang berangan nak jadi macam dia...ke aku jer? hehehe...

5. blog barely supermommy

blog dr. halina, wife dr sheikh muzaffar...suka sebab suka dia...walaupun jarang update, tapi bila sesekali dia update memang terus baca...kadang dia bagi tips, kadang dia citer pasal bella n tasha...eh, mana2 blog yang citer pasal anak meang aku sukalaa...apa yang kita boleh apply, kita ikut...sebab menjadi mak nih ada pelajaran sepanjang hayat...apa yang orang tau maybe kita taktau...kena selalu carik ilmu...



ok, nih nak bagitau sikitlaa...hehehe...actually banyak jer blog2 lain yang aku suka...but after a while bila dah ramai followers, lebih banyak iklan, review dari blogging betul2...bukan semualaa...bukanlaa nak kepoci hal rumahtangga orang tapi kalau bagi tips masak untuk anak ker, cara dia handle kemas rumah ker, bagi resepi simple2 ker ok gaklaa dari iklan melambak2 tuh...kena balancelaa...and then janganlaa sebab follower ramai tetiba ayat jadi alpoyos albongkak pulak...contohnya...eh, sukati ahkaklaa nih blog ahkak...haaa...tak bestlaa baca camtuh kan...memang blog tuh peribadi tapi yang baca tuh mostly strangers kot...walaupun niat gurau tapi cuba bayangkan kalau yang baca tuh baru jer singgah situ...terus terbantut nak baca ok...ni sekadar pandangan aku jelaa...sorry kalau ada yang terasa eh...till then, muahss!!!

2 comments:

Miss Moon said...

tq dear , sudi baca blog akak ...tersipu sipu malu di buatnya hikssssss

arLene said...

blog orang baik2 takyah promote2 kan...tau2 tergerak nak follow kak moon...