ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, December 4, 2014

a productive day - girls day in and out

Assalamualaikum :)

last thursday i purposely took a day off for some me time with my girls...alang2 dah amik cuti, i planned to visit my 2 highschoolmate whom in their confinement period...hadiah dah lama beli, weekend asek full jer plan...so, mari kita...brought along my kids before send them to makcu and have lunch with the other girls...we are the Convent Sentul girls by the way :) my boss said," please dont tell me you're going to take leave just to go KLCC" "no, im going to KL Sentral instead." hahaha...sedih sangat ok...nih dah tahap tak kisahlaa jumpa mana janji jumpa...we missed each other so much macam orang bercinta pulak...hahaha...dalam our whatsapp group kemain set date and venue...susah sangat nak berjumpa...when masing2 dah kawin, we tend to neglect our own needs...nak keluar pun rasa kesian nak tinggalkan yang dekat rumah...especially weekend memang allocate for family...




seronok ikut mummy jalan2 yer


tengok nanie's 3rd child - faik z++...sorry nanie, lupa nama penuh...hehehe
yang itu kakak dia, fatima zahra...the eldest faiz z++


this is nanie...ala2 tomboy masa sekolah dulu...sapa sangka kemain lemah lembut sekarang...hehehe...inilaa kawan baik masa form 3...sekelas, plus dia duduk dekat dengan my house...walking distance jer...after form 3 she went to vocasional school...but we still keep in touch...masa tu tahun PMR (Penilaian Menengah Rendah now known as PT3-Peperiksaan Tingkatan 3) yo yo o nak buat study group...rumah nanie antara rumah yang selalu kitorang pegilaa...rumah dia ada mesin ais kacang...bawak buku pastu sibuk memasing buat ABC, makan2 borak2, studynyer stgh jam jer...masa form 3 yang rapat me, nanie, nonie, maya and hasni...sebelum start sesi study selalu duduk dlm bulatan konon buat forum dulu...forum nih macam sesi meluah perasaan apa yang tak puas hatilaa...pastu mintak maaf and habis situ jer...takde nak dendam2 ke apa...budak2 masa tuh...huhuhu...kalau pegi rumah hasni plak kejenyer beli perencah nasi goreng...pastu sibuk masak makan...dah makan, kenyang mata pun ngantuk...hmmm...manalaa PMR ko nak cantik alin oiiii


sejam kat rumah nanie then off to rumah mona pulak...semua berpantang rumah mak masing2 so, we're back to the old days where semua pun duduk dekat2 jer...sempatlaa nak menyinggah sana sini...with the school girls memang kitorang semua kenal dengan mak2 masing2...pusing2 pun jumpa orang yang sama jer...kadang cukup korum, kadang tak cukup...baby mona pun 3rd child after 2 older brothers...nur aisyah farzana...kesian dia berulang alik klinik and hospital due to prolong jaundice...semoga cepat baik yer sayang...


haa mona, aku tepek jugak gambar ko sini...supaya adil ngan nanie...hehehe...buat kenangan...dengan mona rapat masa form 4 and form 5...in my school, the students will be in the same class for 2 years so bonding tu agak rapat...

yana yang paling seronok sebab dia suka babies...riuh bercerita ngan mama dia...lepak rumah mona 15 minit jer as i was already late...jadilaa...nanti lepas pantang kita jumpa lagi k...hantar bebudak ke babysitter pun dah pukul 12++...janji ngan the girls pukul 12.30...opppss...they book seat kat tony roma's...truthfully i never eat there so i just ordered their best pick...ribs with set apa ntah...ok gak...sedap...nanti nak bawak cikgu makan sanalaa...dia suka daging2 nih...


my OOTD...pakai apa ada jer...perut tuh apsal ke depan tuh? spoil betul :P


they ask my whereabout and wa me these picture...ceh...wait, im coming...


maya and ila


nonie and alyn...in wa group thats how we differentiate each other-by the spelling of our name...tapi bila borak susah sketlaa...kena tgk orang tu pandang siapa...hehehe

sampai sana around 1.30pm...semua pun dah setel makan rupanya...tapi bila i ordered, semua pun nak share...diet konon...hehehe...just like the good old days...


lenkali sapa pegang hp kena bayar semua...babap tangan tu kang...


nonie-alyn-alin


my girls, my bff


mana aci aku jer amik gambar korang...


next meet, february inshaa Allah...that time must make sure all 6 of us including mona ada...punyalaa lambat lagi...macam masing2 duk oversea!

may this friendship last till jannah :)


2 comments:

IeRA said...

SAlam Singgah

Jika sudi follow blog saya ye..tq

http://teratakcassia.blogspot.com/

arLene said...

tq singgah..inshaaAllah ada kelapangan saya singgah sana pulak :)