ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, January 1, 2016

4 months Ariq


Assalamualaikum :)

Happy 4 month old baby...mommy still trying to get use to call you ariq...asek panggil adik, pastu mesti tersebut mikhail coz abang mikhail pun mommy panggil adik...eventho ariq ni kecik sikiiit dari abang kakak tapi progress dia setakat 4bln nih cepat sikiit...in terms of reaction, ariq dah boleh senyum at 2months old...pastu suka borak2...tak dukung takpe tapi nak ada orang layan dia...masa dalam pantang mommy tak bedung sangat kamu, bila dah hantar kat mama baru tau ariq suka tido berbedung...dan nak berputing kalau nak tido...


dari segi lain ariq belum meniarap lagi...takpela, take your time yer...memang anak2 mommy semua jenis montot mulat lambat sikit nak bergolek...hehehe...masa check up 3 bulan haritu ariq dah 5.4kg, Alhamdulillah...sekarang dah 6kg agaknya...dah mula terasa naik muscle2 mommy...takyah susah2 nak angkat dumble...



kalau gi jalan2, mommy suka masukkan ariq dalam wrap...sejuk2 ekon kat mall tuh sedap jer ariq tido...


ariq nih mama kata muka sedih...mommy kata suara sedih...bila nangis sayu jer bunyi siap cebik2...kalau pandang mesti rasa nak dukung sebab kening beralun tuh macam meminta2 dikasihani...hehehehe


kulit ariq ikut kakak...darah manis semut nyamuk semua suka...balik kampung habis dahi lengan kaki semua ada bekas gigit...nak pakai tangan panjang kat kampung tuh cuaca panas...


okla, nanti bila mommy free mommy update lagi yer...see ya



No comments: