ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, September 21, 2016

Salam Aidil Adha


Assalamualaikum :)

ok, setelah seminggu baru nak update pasal Aidil adha...takpela, janji update kan...tahun nih raya kat melaka sebab ayah mertua ada buatkan korban untuk mikhail and arissa...alan bawak ariana ke masjid, aku n the boys duk rumah jer...ariana balik beria cerita orang masjid sebut nama adam mikhail lepas tuh arissa solehah...dia tak tengok lembu kena sembelih tapi dia tgk yang dah selesai...takpelaa, lama2 fahamlaa tuh...mommy tak pernah tgk sebab tak berani...


kebetulan pulak 1 of my girlfren pun beraya rumah mertua...dekat sangat so dia datanglaa...dapatlaa jamu dia menu raya...kaki dia tuh bersimen, berlaga ngan bumper keta masa bonceng moto husband...husband takde apa2, dia yang retak lutut...kesian sangat...susahlaa nak bergerak...lenguh plak tuh simen dari peha sampai ankle...sebbaik dapat mc 3 minggu...



selfie pastu kita whatsapp kat group kasi jeles...hahaha


lepas settle kat masjid, ayah n alan pegi salai semua daging kat belakang rumah...ayah memang favorite dia daging salai masak lemak cili api...memang tiap tahun pun dia akan salai semua...lepas setel salai, kitorang bersiap2 pegi rumah mak usu pulak...mak usu tumbang sekor lembu and lapah pun dalam kawasan rumah dia...kat sana mak usu jamu nasi arab...yummmm



one with adik ipar...


kami pakaikan anak3 jubah2 yang my mom beli masa gi haji tahun lepas...usually mikhail xnak cooperate...sebbaik kali nih ok...Alhamdulillah


mommy recycle jubah yang ada jer...


the most decent picture yang ada...hahaha



that night they plan to celebrate those who are born in september...sebab nanti birthday ibu on 18th tak ramai yang ada...


eh...over plak menantu sorang tuh...


they bought turkish indulgence cake from secret recipe...sedap tapi orang takde gigi memang susah sket nak makan...sampai hati lupa letak nama ariq...dialaa pembuka september tau...


4 orang - sakuan (husband sil), ariq, ibu and asyraf (nephew)


rasa sikit je k


cucu sulong...dah macam galah panjang nyer...padahal baru tingkatan 2


alahai, sakuan malu2 plak...

aku amik 1 hari jer cuti...selasa dah balik KL...pastu rabu orang2 melaka pulak datang KL tido kat rumah sampai jumaat...dah alang2 cuti kan...sempatlaa cikgu bawak diorang jalan2 kat ikea cheras...

ok, stop gini jer boleh tak? macam tergantung plak...hahaha

No comments: