ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Wednesday, August 18, 2010

sequences of unfortunate event



alkisah, petang semalam tengok kat luar tingkap opis hujan la plak then aku plan nak balik sendiri then ngan alan sama2 gi beli makanan then gi amik ariana...alkisah everyday aku akan mengusung 2 beg.1 my own handbag, 1 lagi beg susu menyimpan segala susu perahan, icepack,pam manual n electric segala...so, memandangkan hujan, malas aku nak mengangkut 2 bag meredah hujan bagai so aku pun transferla purse, hp, tiket lrt masuk beg susu coz beg susu is bigger...alkisah jugak petang semalam balik lambat sket coz ada keje then singgah membeli baju kat lrt station (masa ni laa ko nak membeli eh...)naik lrt about 6pm...alan pesan sampai setiawangsa call dia coz dia nak siap2 tunggu aku kat kedai makan...


SEKALI sampai setiawangsa aku kuarkan hp, laaa...betri kong habis...sianlaa alan menunggu nih...takpe2, nanti sampai station aku call laa guna public fon...kan?kalau korang pun mesti pikir gitu kan?sampai jer, ada 3 public fon...test 1 tgk kat screen tulis "masukkan duit" tapi apsal takde ringtone? test fon ke2 pun sama gak...laa rosak...test fon ke3 "kecemasan sahaja"...alamak, rosak plak...nampak gaya aku nak kena balik rumah then kuar balik gi beli makan...kang aku beli terus tak kena selera alan lak...adoi...bukan apa, kedai makan tuh tepi lrt...nak kena patah2 balik plak...


aku pun jalan laju2 turun tangga curam then masuk blok...skali...vrooommm...aku dengar enjin keta alan..aku lari2 anak kejar, tu mesti nak gi amik ariana coz dah pukul 6.30pm...tapi sesia jer aku kejar, bukan dia nampak pun...nak jerit malu plak...sudahnya aku melangkah balik rumah jelaa...approaching rumah aku raba2 beg...Astaghfirullahalazim...aku tak bawak balik kunci rumah!!!alahai, camna nak masuk rumah nih?sib baik jiran aku ada...tu 1 jelaa jiran yang aku kenal pun...aku mintak pinjam hp dia...call2 alan tak dapat...aku message suh call balik, pun takde reply...aku lepaklaa rumah jiran aku jap...borak2...


then aku dengar vrooommm(bunyi keta alan lain sikit, leh cam dari jauh)...berlari2 aku turun bawah...bukan apa, kan hujan...susah nak dukung ariana ngan nak pegang payung lagi...aku amik ariana, alan pegang payung, haa gitu...masuk rumah aku citerlaa apa jadi kat aku...takdelaa tragik sangat tapi mengenangkan juadah berbuka tak beli lagi...aku takpe, makcik Pe'ot masih menumpang lagi...sian kat alanlaa...then alan kata lama dia tunggu kat kedai makan tuh...dia sempat round dari hujung sini ke hujung sana 2 kali...n dia dah pun beli apa dia nak...sambal ikan bilis n petai, tempoyak pucuk ubi n petai (haringlaa bau toilet pasnih), ikan keli goreng berlada...nasi pun dah siap masak...Alhamdulillah, boleh harap bini aku nih...aku makan jer apa dia beli...tekak aku international ke, kampung ke semua pun belasah...


malam tuh untuk menebus rasa bersalah, aku kemas dapur, lipat kain, basuh botol2 ariana yang melambak2, borak2 ngan alan mengenang kisah lama..hehehe...malam lak alan kena tido bawah coz dia selsema...takut jangkit kat ariana...sian dia...ni mesti pasal berhujan lama petang tuh...


harini nak kena menyusahkan dia datang opis amik kunci plak...yelaa, pagi dia kuar kul 6.30am, aku gi keje kul 8.30am...dia balik 3pm, aku balik 6pm...so, kenalaa dia datang opis amik kunci, kalau tak camna dia nak masuk ye dak?


tapi aku terharu laa coz dia sikit pun tak marah aku tak call dia...kalau akulaa...mau aku suruh dia baling hp dalam laut...hehehe..tulaa beza aku ngan alan, aku cepat temper, cepat sejuk tapi dia sejuuuuk jer memanjang...thanks cayang...nanti weekend alin masak sedap2 k...muahh...

2 comments:

PUSAT TERNAKAN KELI KANVAS PULAU PINANG said...

Apa kata jom g tgk blog Ikan Keli...
best!!! macam2 cerita ttg ikan keli yg anda x pernah terfikir....Jom kawan... :)

Nur a.k.a admansyah said...

nie mai dahhh.... sajer nk tinggau jejak kali nie!

wht a bad day!!! seious... bertimpeX2! ko kena byk istighfar dr marahX2 nie...

laki ko mcm laki-ku... penyabar! kite ni muke jer `lembut + ayu'(ewaahh..) tp hati keras mcm batu! hehheheh