ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, November 16, 2010

11 tahun dulu


oopppsss...dah kata harini anniversary kan...haruslaa ada entry special about us ye dok? ada ke yang nak tau camna kitorang berjumpa, berchenta, berputus, berchenta balik, berputus lagi berkali2, berchenta balik then bertunang, bergaduh, berbaik n berkahwen?

masa memula kawin, kurus gila muka aku...sekarang?tembun!!!

hehehe...sebelum korang baca, sila imagine this story dari pandangan remaja 17 tahun yang sangat di awangan...so, walaupun takdelaa romantik mana pun bagi korang, bagi aku feeling habis dah nih...siap jantung berdegup 1000 beat per second tau...aku citer sikit jelaa...start kenal masa kat matrik UUM tahun 1999...(lama kan?) masa tuh aku baru frust tak brapa nak menonggeng ngan sorang mamat nih...pastuh aku siap buat list jejaka2 potensi then tetiba aku ternampak si dia balik dari kelas...hilang list aku...kitorang sekolej coz bebudak matrik semua duk kolej telekom masa tuh...(kitorang last batch matrik UUM) aku nampak dia macam budak baik jer sandang beg sekolah kaler kuning ngan baju kemeja kaler sweet ala2 peach ngan botol air terselit kat tepi ngan nametag masih bersepit kat baju!!!OMG skemanye budak nih...mesti korang ingat gitu kan?memang pun...totally opposite from my personality...aku segeng ngan bebudak kecoh tapi taklaa kecoh sangat cuma cukuplaa untuk dikenali di antara 1000 orang bebudak matrik yang lain...eheheheh...

then aku mintak tolong kawan2 aku korek2 pasal dia coz aku nak tau dulu dia camna...fuh...boleh tahan gaklaa info yang aku dapat...dari birthdate, asal, family background, ke sejarah masa kecik2...haaa kata aku ada pengaruh kan...n sebab dia sangat low profile, maka aku dapat sambar dia dulu...oit, bukan sambar apa eh...i mean berkenalan...dah nama pun pompuan, takkanlaa aku nak mulakan dulu kot kan?haa masa nilaa kawan aku si ali budak sabah tuh main peranan...(mana ko ali wei, dah lost contact dah...) dia pi bagitau alan pasal aku, dia kata aku minat n nak kenal...so, alan pun mulakanlaa langkah dia...ala langkah apa jer pun...ajak jumpa depan library...borak2 dengan ditemani member aku n member dia...sangat baik kan...ahahah...aku still boleh ingat lagi mende2 yg kitorang borakkan...rasa cam baru jer (writing this with a glowing red face...rasa berbunga2 hati)

so, dari situ dating 2nd time pulak n so on...3 weeks after that dia ajak aku g tasik guthrie (sesapa budak UUM taulaa tempat bertenet paling femes nih) dia tanya apa anggapan aku pada dia..well, takkan aku hegeh2 nak cakap "err...saya suka sangat kat awak"...aku tanyalaa dia balik...then dia cakap "saya anggap awak lebih dari kawan biasa" then aku jawab "samalaa" balik dari tasik tuh takdelaa aku kembang hidung ke hapa ke but then besoknya dia leh tanya aku :

napa cakap kat ali macam kita lum kapel?

haaa?bila masa kita kapel?

kan semalam tuh?

bila masa alan tanya?

laa, takkan nak tanya macam nak propose orang kawin kot (sangat tak romantik OKK!!!)

oo...tu kapel namanya?

haa yelaa...

ooo...oklaa, kapel laa...(dalam hati, tipah tertipu...hehehe)

so, itulaa sejarah kitorang start berkapel...n sampai sekarang aku suka usik dia tipah tertipu!!!hehehe...n walaupun macam2 dugaan n rintangan, orang kata kalau dah jodoh tak kemana...so, on 16 November 2007 kitorang nikah, 17hb sanding, 24hb bertandang...n now we are completed with our little bundle of joy, ariana sofia binti azlan...



2 comments:

Mummy AwwalHariz said...

happy anniversary.. yup, i knew both of u a very loving couple back in UUM time.. happy to see both of u berkekalan ke jinjang pelamin... dulu selalu nampak u all berchenta dlm bas balik kolej MAS :) glad to see both of u make it.. ramai lagi couple yg kecundang tak sampai hujung.. hehe.. kim salam alan ye.. happy always..

aRLene said...

thanks niza, tak perasan lak sapa mummy awwalhariz tadi.tgk ur blog baru perasan.mata awwal n ariana samala, BESAR!