ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, November 29, 2010

tak gentle langsung!!!

hmmmpphhh...
hmmmpphhh...
hmmmpphhh...


baru balik dari lunch. hujan renyai2. redah jer. pakai tudung takpe, tak pening sangat.


tapi!!!! tadi before pegi lunch, terserempak sorang remisier. well, bila dah keje macam aku nih, kenalaa kenal remisiers and dealers n taklehlaa nak buat2 sombong lak. n maybe, just maybe becoz i never show my bad side, this remisier tanya aku directly...(ini terserempak jer ok, bukan makan sesama pun...sekali lalu dalam few seconds punya conversation jer)


"alin, nak cakap sket boleh?"
"cakapla. ada apa?"
"ALIN KURUSLA SIKIT. TAK CANTIKLA BERISI CAMNI"
i was like wtf ^&*^%&% "ek eh, sukati kitala...sibuk jer...i'm happy like this"


ok, thats a lie but who r u to say that? being 56-57kg bagi aku ok sangatlaa...besides, my husband never complaint. he loves me just as much...aku tau maybe ada yang cakap, alaa, better be safe than sorry...apa salah orang tegur...


memang takde masalah kalau orang tuh my family or someone yg close to me tapi ini dahlaa ko buat bisnes ngan aku every 3-4 months skali jer (which is not THAT close pun) then ko LELAKI plak tuh...then duda lak tuh...what for u ask me to slim down? untuk ko ker? my husband pun tak pernah komplan OKK...macamlaa aku nih tak pernah tengok diri sendiri dalam cermin. i know how i look like, i know what is my limit. i still can get clothes in my size OKK...bukan gedempol pun...


pleaselaa...pompuan mana yg suka dengar orang tanya soalan sensitif gitu? NOBODY YE...dalam islam pun ada adab bertanya. pompuan ngan pompuan pun takleh tanya direct gitu. mulakan dengan "u nampak lain, ada makan apa2 ker?" then kalau dia mengelak2 takyah teruskan...say sorry n diam jer...kalau dia nak citer, dia akan citer. thats it. i know not all guys are the same but please, guys out there, tolonglaa berhemah sikit bila bertanya. be gentleman.

No comments: