ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, November 25, 2010

entry terlapok : aidiladha 2010

orang dah nak balik dari mekah, ko baru terhegeh2 nak post entry raya haji...sukatilaa kan...nak post gak...nanti2 bila dah tua, leh review balik cemana kitorang celebrate our 1st aidiladha together...


malam sebelum raya tuh aku masak sambal ayam n spaghetti bolognese. that morning, after dah panaskan sambal n rebus spaghetti, makan then cabut g rumah mak. makan lagi. mak masak rendang ayam, pizza, macaroni n sup tulang. dah macam raya ala italian pulak. after that adik ikut we all pegi rumah abah pulak. family aunty semua ada sana. apit n amy adik aunty pun ada...dah besar debab budak berdua tuh. dah 22 n 19 years old. last jumpa masa aku form 2 kot...kat sana menu sambal udang galah, rendang campur, lontong, ayam masak merah. makan lagi.
then after few hours kitorang gerak g kajang lak nak jumpa atok. sampai sana semua dah tunggu. rupanya diorang plak nak ke rumah abah...laaa...kalau tau kitorang tunggu kat rumah abah jer kan senang...anyway, after makan2 (yeayy, dapat makan kuah lodeh tokcik yang setap sangat...) kitorang pun balik...hantar adik balik rumah mak then kitorang pun duk berehat kat rumah...
raya kali nih best coz dapat pakai baju sama ngan ariana. aku dah beli kain polka dot tuh awal lagi tapi tak sempat tempah even after i found the readymade baju kurung for ariana. kalau tak, leh pakai masa aidilfitri harituh...takpela, dapat gak pakai raya kali nih. alan lak pakai baju raya harituh jer. gambar tak banyak coz dah petang baru terhegeh2 nak kuarkan kamera. so here are the pics taken :



our little happy family

boria kuala lumpur

my youngest kazen ye puan2...yes, i still hav baby kazen...
"ariana, meet your uncle; muhammad dini dzikry"

my youngest aunty with baby on the way (another kazen!!!)

puan punya rumah @ kajang

my sis zana n my guardian since we small; tokcik...inilaa tokcik saya!!!

hub ask after i snap the pic"kelakar tak muka alan?"i said"kelakar lagi muka ariana!!!"

No comments: