ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, November 11, 2010

macam2 nak cerita





last weekend pegi segamat-rompin to attend a wedding. dari kl jumaat bertolak kul 10am then tido kat felda selancar satu malam then berkonvoi ngan kengkawan alan ke rompin. sampai selancar tuh dalm kul 2pm. dulu alan mengajar kat situ.2-3 tahun gaklaa. so ramai geng kat sana. sampai2 jer kitorang makan then aku siapkan ariana, tukar2 baju then rehat. alan tak brapa nak rehat coz dia nak melawat kengkawan yang lain. makan jap pastu main ps2. mandi solat jap pastu gi naik sekolah borak ngan pak guard. sampai ke tengah malam barulaa dia balik. takpela, bukan selalu dapat jumpa. nih 1st time travel jauh ngan ariana. sib baik plan pun smooth jer. ariana 2 kali tido dalam keta. so, taklaa melasak sangat.


kat selancar tuh kawan alan; pokcu n tini ada anak umur 2 thn stgh. excited dia ariana datang. panggil dia kakak.dia suka baby.habis semua mainan dia keluarkan. nak main ngan baby, nak makan ngan baby, nak mangkuk macam baby, nak mama dukung macam baby, nak bantal macam baby, bak kata semua pun nak macam babyla.sian dia, sunyi. kat selancar tuh mana der ramai budak2. deet kuarters tuh dia sorang jer budak. dulu dia ada kembar tapi meninggal due to demam panas over 1 year ago. aku pernah blog this out awal2 dulu. tapi aku tak pernah skali pun tanya coz aku takut nanti tini sedih plak. aku tunggu dia cerita sendiri. cerita tuh biarla kami jer yang tau detailnya. bila tini tanya kakak mana adik?(bukan aku suruh ye) dia cakap adik sakit, adik dah takde. sedih. tu pun membuatkan aku takut bila ariana demam. bukan baby kecik jer berisiko demam panas nih. pokcu kata salah satu sebab is hospital jauh. dari selancar tuh nak ke hospital segamat pun dah dekat sejam. as a parent, kita kena tau camna nak handle 1st sign of illness. at least maybe boleh slow down the virus attack.


okla, habis cerita arwah adik. the next day after makan2 kenduri, dah plan nak check in kat hotel rompin. so kitorang g Rompin Beach Resort (RBR). few weeks back aku dah ingatkan alan to book a room takut penuh tapi taulaa lelaki..hmmmphhhh...malas nak cakap. dipendekkan cerita, we have to wait sejam stgh untuk check in coz takde bilik kosong. kena tunggu orang check out coz ada 3 FAMILY DAY buat kat situ. ariana dah ngamuk2 kepanasan, ngantuk lagi. aku lagilaa panas. dapat masuk bilik, on aircond...ahhh sorgaa!!!! so, petang tuh kitorang mandi2 pool (laut tak pegi coz air kotor) n malam tuh kitorang pegi balik rumah pengantin coz siangnya tak dapat nak borak lama. besok pagi2 breakfast, check out then head to UiTM segamat nak amik barang2 adik aku fatin. tinggal seminggu jer xm lagi then terus cuti 3 bulan...uiihhh...bestnya...then balik rumah sampai kul 6pm..fuhhh, PENAT SEH!!!
ariana bape kali bangun tido bangun tido balik. jalan kampung tau jelaa bersimpang siur. dia tido sejam stgh then bgn sejam then tetiba dia macam diam melekap jer then tengok dia tertido balik...camtulaa sampai 3 kali...maybe dia pening2 mabuk kot...aku yang cuba nak tengok dvd kat screen baru alan install dalam keta pun tak dapat...asal pandang lama sikit jer nak muntah...beria2 beli dvd konon tak nak bosan lam keta...


aku belum tengok lagi twilight eclipse so, ingatkan dapat tengok, tapi tak dapat gak coz selain mabuk hoyong hayang, silau pun masalah gak coz tak nampak apa pun kat screen. dengar suara jer. so sekarang ngah pulun habiskan eclipse sambil amik-hantar ariana ke makcu. subuh2 masa nak hantar dia tuh masuk jer keta terus on. sambil menyusukan ariana, aku layan dvd. bagus gak coz ariana pejam, takdela dia sibuk nak capai screen tuh. kalau tak....so selepas beberapa hari pagi tadi aku dapat tengok part yang vampire2 jahat lawan cullen-wolves. pastu tgh saspender dakota fanning nak datang alan pulak kena pegi keje...alaaa...sikit jer lagi nak habis..potong stim tullaa...tak sabar nak tengok sambungannya petang karang...hehehe...kesiankan aku...dvd ada tapi rosak...pastu malas nak beli dah coz kitorang tak rajin nak carik dvd. so macam rasa membazir.


ok, citer lain pulak. tadi dah citer dari holiday ke hangin nak check in ke UiTM ke mabuk2 keta ke dvd ke twilight. ni nak citer pasal our planning to makeover the house pulak. bukan major sangat pun. itu rumah sewa jer tapi because opkcu n tini plan nak datang kl n spend few nites at our place, so harusla create a house that is functional for guest kan?selama nih bukan tak berfungsi, tapi cuma berfungsi untuk kitorang bertiga jer. bila ada tamu, huru hara. ni semua pasal kitorang salah pilih sofa L shape gedabak to fit in our tiny less than 700sqf flat. angan2 tinggi, tak hengat!!!lagi satu pasal tuan rumah tinggalkan single bed kat bilik depan. so bila yang datang tuh beramai2, semua taknak tido katil so macam sempit kat bawah. baik lantingkan jer katil tuh kan?lapang sket bilik.


so, (brapa kali so daa) this is our plan. sofa L shape nak buang or bagi pada sesapa yang berminat (tawaran terbuka sampai before end of this month jer) nak ganti ngan 2 seater sofa or sofa bed. that means more room for ariana to explore.yayy!!! then katil bilik depan tuh pun nak donate or buang. nak beli queen mattress jer buat tetamu tido. takyah bedframe segala. bila takde orang, tegakkan or biar ariana golek2 kat situ. ok tak plan aku?tapi tulaa...nak kemas betul2 nih ntah bila ler dapat buat. asal weekend jer ada plan. maybe kena tunggu alan start cuti sekolah so that dia boleh kemas sikit2 mana2 yang patut. sikit2 lama2 rumah bersih. tak gitu?

No comments: