ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, November 22, 2010

she's 10

last week sangat produktif mengupload gambar, pastu macam dah malas coz holiday mood rasa nak melingkar atas katil jer walaupun sebenarnya tak cuti lama pun. sabtu lepas ariana dah 10 bulan. nih perkembangan dia setakat nih yang mummy dia boleh recall :

physically ariana dah tumbuh 5 batang gigi. (or maybe more coz i didnt get the chance to open her mouth often. she's a BITER!!!)
rambut cenggitu gak...kat tepi2 telinga cam dah panjang sket.
makin hari makin nampak muka babah dia.


2 benda wajib ada bila nak tido; puting n bolster dia. kalau takde salah satu susah woo...
4 benda wajib ada bila babah nak bawak jalan2 gi kedai ; puting, bantal, air, biskut.
2 cara tido dengan cepat; sambil menyusu ngan mummy, or dodoi dia atas bantal.
nih kena elaborate sket.
alan akan letak bantal besar atas pangku, then pangku dia sambil enjut2 peha.
haa tak mengada namanya?itu babah dia yang ajar eh. bukan aku.
kalau aku dah menyusu tak nak tido gak, aku bawak masuk bilik, dim the light then teman dia golek atas katil. lama2 tidolaa dia. tak perlu tepuk2.


prefer nasi dari bubur blend or nestum.
makan 3 kali sehari; pagi, tghri, lewat petang
susu tetap maintain every 3 hours walaupun baru lepas makan.
in between makan biskut.
suka sangat makan biskut baby bites.
leh habis sepeket sekali makan.
paling suka minum dalam cawan sampai tersedak2 pun leh gelak lagi.
suka minum dari straw.
tak pandai sedut tapi mummy kena titiskan dari straw.
maybe that way air kosong rasa air laici kot. haha


suka sangat mandi, tapi tak suka bersiap.
pakai minyak/lotion/bedak ok lagi.
bila nak pakai baju menangis macam kena cubit!!!
i used to laugh when she cry/scream.
dah tuh, takkan nak nangis sama kot kan?


tak brapa nak main ngan toys.
suka barang2 bukan toys especially mummy's hp.
mudah tertarik pada objek bulat.
still put things in her mouth.
mata tajam, nampak jer serbuk2 kecik nak mengutip masuk mulut. hisyh...


suka tiru bunyi2 mulut. nak citer sini pun payahla.
cth : kalau kita buat bunyi kiss, muncung2 mulut dia nak buat gak.
NAK merangkak tapi belum lagi...merangkak atas perut dah laju dah.
lutut dah naik tapi belum tau nak mara lutut kedepan. last2 landing atas perut gak.
pandai sebut mama, baba, kalau kita panggil2 nama dia banyak kali, dia sebut na.
dah pandai pilih orang. especially orang yang nak berjalan.
kalau aku n alan duduk, orang tuh berdiri, dia prefer yang berdiri.


hmmm...apa lagi ek?perenggan lain2 tuh kengkonon diff kategorilaa tuh...padahal lebih kurang jer...tak ingatlaa tapi kalau ada something yang baru, memang aku n alan excited tengok dia explore. sometimes kid's mind make us wonder...tak tau takut, berani jer nak redah g mana2 pun. nak masuk mulut apa pun. buat mende2 huduh pun nampak comel jer.eee...geram!!!these are the pics from our weekend outing at wangsawalk :






No comments: