ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Thursday, November 4, 2010

Our Highness

since ada ariana, our life style have change. cara makan pun dah bertukar. sorang makan, sorang jaga ariana. eventhough dia tak cranky all the time tapi kengkadang kalau dia nangis time kita tengah syok balun boleh putus selera bila nak sambung balik. lagi2 bila dia dah melasak nih, takut dia menjalar merata2 mengutip ntah hapa2 masuk mulut...tapi tak best pulak bila makan sorang2. coz kalau tapau lauk, the one that eat 1st will hesitate nak makan puas2 coz nak tinggalkan lauk untuk the other one and rupanya the other one pun tak habis so ended up PEMBAZIRAN...I DUN LIKE!!!
so, we've decided to get our royal highness a high chair...kat ikea murah, RM45 (without the tray and the padding)...ada 3 color, white, red n green. tray takyah beli coz leh rapatkan ke meja and we put padding coz ariana belum boleh duduk sendiri so, letak padding nak kasi mampat kat kerusi tuh...tapi silap beli coz actually i wanna buy the red one tapi bila sampai kat gudang dia tuh, terus lupa and amik apa yang ada depan mata...takpelaa...dah beli pun (statement nak sedapkan hati sendiri). so, hasilnya, kitorang leh makan bertiga and its easier to give her mamam coz she can sit, eat while watching tv (kalau budak besar, dah kena marah nih...)
padding ada 1 pattern tuh jer...

this is how we eat. she will sit next to me, nothing in front her except things yang takleh damage. sambil aku makan, sambil suap. ye, aku ngaku rumah memang sepah. tak kuasa nak tegakkan benang basah.
seronok makan sama...kengkadang ariana boring, mulala buat muka cheeky tuh...eee...geram!! rasa nak suap jer sambal dalam mulut dia...hehehe


geram kan tengok muka muncung dia tuh...tapi makan pun takleh lama2 coz nanti dia jerit2 mintak keluar...

No comments: