ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, January 16, 2012

tinggal kepala jer. the rest dah kena makan.

oh, tajuk tuh bukan pasal kari kepala ikan ke apa. sabtu lepas cikgu belikan ariana hamsters as her bday present. katanya cancel beskal. beli ini sudah. i was like eh, sesuai ker budak 2 thn nak main hamster? kang penyek dia picit kang. tapi cikgu assured me that he will take care of the hamster for her. ok, jangan sampai bedding berminggu tak tukar, makan minum tak isi pulak eh. so belilaa sepasang as it was only 15.90 each and buy 1 free 1.


kat rumah ariana duklaa mengadap cage. segala aktiviti hamster or she called chi-chit nak bagitau "mummy, chi-chit tido""mummy, chi-chit mamam""chi-chit, cakapla". sampai nak pegi kedai pun dia babai chi-chit. 1st nite we put it on the table so cikT (yes, cikT masih ada) tak dapat mengapa2kan those hamsters. but last nite as i was busy handling crancky ariana coz dia takmo tido plus preparing for work, i totally forgot to move the cage from the floor. cikgu plak dah sedap tido kat dalam.


around 6am camtuh i heard a thudding noise from outside my room. sekali jer. i tot adik alan, ira who are currently staying with us siap2 nak pegi keje. or, the worst case i could think maybe cikT terlanggar cage tuh. takkan dia boleh masuk plak kan?but to our surprise.....cer teka what happen? yup, maka jadila seperti tajuk di atas. eee...nak citer pun ngeri. but before that around 8am alan check his hp and ira sms saying 1 of the hamster dah mati. aku memang tak jengukla cage tuh. pegi balik toilet pun dalam cahaya samar. skali alan check rupanya tinggal kepala tersepit kat cage tuh. the rest dah hilang dimakan cikT. siap berdarah2 kat tepi cage tuh. Allahuakbar. i feel so bad about it. the other hamster macam trauma. duk lari2 dalam cage macam restless. camna cikT manage to grab that hamster pun aku taktau. tengok pada ketinggian bangkai, cikT tuh probably quite big. seriously aku sakit hati. sib baik ariana tak paham lagi. nak bunuh tak boleh. cikgu said malam nih kena operasi gak. but we will ask ira to do the job. takpe kan? desperade sangat nak makan eh. takde benda ko dapat, pet aku plak ko bedal. nanti kau.

No comments: