ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, February 21, 2012

mengidam

pagi tadi cikgu hantar gi keje. dari semalam dia offer. aku ok jer. mana2 pun boleh. naik lrt pun senang, naik keta sampai depan opis lagi senang ye dak? tapi silap timing terlewat sikit maka stuck kat traffic jam. u turn few times untuk try jalan alternatif. akhirnya masuk duke, tembus ayer jerneh, lalu celah mana ntah keluar kat semarak. manage to reach d ofis by 9am. oklaa. lewat 15 minit jewww. dalam keta on hotfm. topik harini pasal ibu mengandung mengidam bukan2. macam2la karenah ibu2 mengandung nih kan? ada yang makan sokabar, makan ubat gegat, kiwi kasut. eh, tak ke racun bendalah tuh semua? pelik akula. kalau makanan betul takpela jugak. ada jugak mengidam makanan tapi spesifik ya hamat. nak rojak beli kat mamak naik BESKAL. naik motor, kat restoran semua takmo. nak milo ais beli kat kedai cina. eh, macam2laa. siap nangis2 kalau tak dapat.


aku? Alhamdulillah takde mengidam pelik2. kalau tak dapat pun setakat delay jerla. takde lak nak meraung2 ke hapa. ada makan, takde sudah. jangan anak selepas nih dia buat perangai lak. dalam keta tuh selamba jer aku perli cikgu. "sib baik diorang tak berlakikan sayang kan? kalau tak meraungla ko kat situ. hahaha" cikgu jeling jer pastu senyum2 cakap "ek eh". memang aku niat perli+bergurau sebab kengkadang sentap gak tak dapat nak bermanja mengada2 mintak itu ini. kalau ada, dia beli. kalau leceh, lain kali jelaa eh. alasan dia itu semua psikologi. bukan mati pun. boleyh?!!! sabo jelaa

3 comments:

ayu said...

dengar gak topik tu..tak tahan bila ada ibu ni mengidam hisap syisya n karoke setiap malam..hoho..

ashra said...

hehe..saya pun ngandung takde ngidam pelik2..
rasa nak makan tu adalah,tapi tidaklah tahap,time nak nak gaks...jam2 tu kena cari..haha..

arlene tanya pasal aleesya ek?.
a'ah..mula2 die tau daada adik..die jeles dan buat perangai gaks..cari erhatian..tapi kita slow talk dgn die,lama2 die makin sayang adik die.cium banyak kali smpi kita laks naik rimas duk dicium2nya si kecik tu..

insyaallah..ariana pun nanti sure sayang adiknya tu =)

arLene said...

ayu : haah, alin pun dengar yang tuh. macam overlaa kan kalau nak dibiarkan jer.

ash : risau bila ariana dah mula ketap2 bibir tanda geram pastu dihantuknya kepala kat perut kita. maybe semua mak2 rasa macam tu kan? normalla eh?