ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, March 18, 2014

Minor Oral Surgery


last week sehari pun aku tak masuk keje...sabtu sebelum tuh aku terjaga dari tido kul 5am sebab sakit gigi tetiba...rasa ngiluuu sangat...dahla 1 keje nak mencari ubat sakit gigi dalam kotak yang bertindan2 tuh...adoi...kesian cikgu terpaksa bangun tolong aku carik...lepas makan, lega...ahad pagi sakit lagi...ohh...tak leh jadi nih...takkan nak telan ubat hari2...isnin aku pegi klinik azlina kat gombak...dia kata kena buat minor oral surgeri sebab gigi yang sakit tuh gigi bongsu kat belakang and dia tumbuh mengadap tepi so nak tampal memang tak boleh and susah nak cabut macam biasa...and kalau tak cabut, akan efek gigi sebelah pulak...err...

aku pun signlaa surat kata nak proceed surgeri harituh jugak which will cost me about 1k++...dia suruh aku pegi makan dulu...masa makan aku call bagitau cikgu...cikgu cakap bini kawan dia dentist kat klinik gigi gomen kat keramat...and it wont cost a thing kalau guna GL dia...aku sebenarnya tak kisah mana2 asalkan dia buat elok2...kazen aku experience kat klinik gomen gombak, masyaAllah, kesian sangat dia...tgh sakit dr inject 3 kali pastu dr dah jack gigi tuh tapi sebab kazen aku meronta, dia takleh teruskan pastu boleh plak kata eh, bengkak lagilaa..takleh cabut nih...ngok tak? kalau bengkak selalu dr akan bagi ubat suh makan dalam seminggu baru boleh cabut kan?

so aku pun setlaa appointment kat klinik gomen, dia check pastu kata kalau nak buat terus pun boleh sebab aku dah tak sakit n gusi tak bengkak sangat...aku pun okkan jelaa...tapi dr dah warning siap2 laa kata memang akan sakit lepas habis ubat bius...sebab dia akan belah rahang dan gusi pastu nak kena korek2 keluarkan gigi pastu jahit balik...arrggh...takut aku dengar tapi aku cuba compare ngan cser...dr kata tak sakit masa buat, cser lagi sakit...ok, teruskan tugasmu dr...


muka cuak sebelum operasi


nganga yer...nak inject bius...inject adalaa rasa ngilu macam sakit gigi tuh...pastu terasa tebal jer bibir...aku kumur2 dengan cawan, rasa macam cawan tu berlubang...hahaha


masa buat tak rasa sakit...rasa ngeri jer sebab dengar bunyi drill, bunyi orang korek2 gigi, pastu time dr nak tarik gigi, nurse kena pegang kepala...memang kuat dia tarik...terasa pressure tapi tak sakit...macam cserlaa...rasa senak dr tarik tolak dalam perut tapi tak sakit...


muka selepas takkan nak senyum plak kan...dapatlaa mc 3 hari...balik rumah muka makin membengkak...and bermula episod sakitnya gusi itu...dr pesan datang balik jumaat nak bukak jahitan and aku kena makan softdiet for a week...


ini nampak kecik sebab aku pakai telekung...

apa nak buat bila kat rumah 3 hari? kenala sibukkan diri kalau tak asek pikir sakit jer kan...aku tak hantar bebudak kat bs...and aku ajak opah tido rumah...tukar angin... 


kat rumah aku try jahit manik kat baju...(yes i know, its ugly)


opah pun bocan...aku bangun pepagi tengok dia tgh baca buku adamhawa...kesian opah, mesti dia ingat tu buku nabi2...ntah mana aku letak buku2 lain...


melayan bebudak nihlaa...apalagi kan...seronok diorang takyah pegi bs...tiap2 petang ajak gi swimming tapi sebab aku takut kuman air tuh kena gusi, aku bawak gi main indoor game jelaa...



memang gini jelaa gambar2 aku duk whatsapp orang...diorang tanya aku asek ternganga je ker? kongajo sangat soalan tau...hehehe...nampak tak benang hitam2 tuh? dia jahit sampai atas okeyh...auchhh!!!

No comments: