ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Saturday, November 15, 2014

30 Days Blog Challenge Day 4 : Buku kegemaran

Assalamualaikum :)

Dulu masa kecik2 mana ada mainan macam bebudak sekarang...dari action figure, lego set, barbie dolls, ps123, xbox, and the list goes on...lagi2 duk ngan arwah onyang and tokcik lagilaa takde hiburan...hanya tv or buku or main kat padang jelaa...thats it...well, bila dah masuk sekolah menengah, takdela nak ke padang lagi and tv mostly mestilaa ikut rancangan favourite warga emas...and thats why im good with p.ramlee's movie dialog...hehehe...hindustan pun layan gak...so masa sekolah, selalulaa pinjam buku dari kengkawan mengisi keboringan...mostly buku2 chicklit sebab aku nih penakut nak baca novel seram and pemalas nak baca citer2 sejarah/biografi ke apa...and aku tak baca buku fiksyen macam harry potter, LOTR sebab tak reti nak imagine benda2 pelik...so masa tuh yang famous novel2 sweetvalley...dari sweetvalley kids, sweetvalley high ke SVU...sapa tau? cer komen sket...

bila dah start keje...duklaa dengar kengkawan kata bestnyer buku citer shopaholic series by sophie kinsella...bacalaa tapi macam tak bape sangat...pastu aku follow her stand-alone books and terus lekat...semuanyer best...and i have each one of it...adalaa yang dah hilang sebab sapa ntah pinjam tak reti pulak nak pulangkan...boleh plak dia pas2 kat kengkawan pastu hilang...hmmm...currently tgh baca wedding night...macam best tapi slow sikit jalan cerita...antara banyak2 buku dia, aku terpaling suka buku "CAN YOU KEEP A SECRET "...aku nih kalau baca buku beria2...means aku jadikan diri seperti dalam situasi tuh...berangan heroinelaa kiranyer...mostly heroine si sophie kinsella nih mesti jenis yang selamba, clumsy, biasa2 ajer, lawa sikitlaa and kelakar...takdelaa macam tipikal novel melayu where dialaa terpaling lawa..dah lawa, pandai giler plak tuh...pastuh anak ongkaya...or anak ong miskin pastu kena kawin paksa...oh my...ooppsss...so, buku nih pasal si Emma nih penakut naik flight...so skali on the way balik, flight tuh bergegar...dia ingat dia dah nak mati dah...habis semua rahsia dia pegi citer kat gentleman yang duduk sebelah dia...skali elok jer landed, dia pun macam malulaa...tapi takpelaa...bukan nak jumpa lelaki tuh balik kan...bila dia masuk ofis, ada big boss baru yang masuk...and cer teka sapa big boss baru tuh? yepp...gentleman atas flight tadi tuh...malu gila okeh...dahlaa dia ada kutuk2 masa dalam flight....so, camna seterusnya? hahaha...best tau...



so semua buku2 sophie kinsella nih dikeluarkan dengan pelbagai cover depan...kalau korang pegi carik, jangan terkejut plak kalau cover dia lain...macam nih...


buku2 lain aku baca jugak but dah tanya buku kegemaran kan...kiranya nih all time favouritelaa...

No comments: