ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, December 24, 2010

about that wedding

well, its been a week since my last post...bukan sengaja nak lengah citer pasal pengapit tuh but i've got work to do n by the time i think i could squash in an entry, alan have been waiting for me downstairs...haah...tetiap hari alan amik kalau tak hujan...gedik kan bini dia...eh, i didnt ask for it ye, but he insist on picking me up...lucky me! oh, pasal jadi pengapit tuh, its nothing to brag about...biasa jer...nikah on saturday, just solumnization ceremony at masjid n afterwards makan then on sunday the reception...i manage to do as planned...mujur diorang berarak lambat...almost 2pm...so i could entertain ariana tido, bangun, makan, susu until the last minute...by the time i pass her to her babah, she's all awake n full n happy...so no cranky whatsoever...tapi sebelum tuh masyaAllah cranky habis...taknak ngan sesapa pun...mata dah ngantuk sangat tapi takmo tido...i n alan gilir2 try to put her to sleep n akhirnya berjaya after trying for almost an hour... tapi makan adalah puas coz kenduri stail kampung...gotong royong masak, ada ayam golek, kambing masak hijau kelabu apa ntah tapi sedap, rendang daging, nenas masak biji sawi apa ntah (nampak sangat aku dodo) dalca sayur, acar buah, fruits and kuih muih...khemah tema pink n purple...pelamin cantik sangat...kerusi moden sesuai ngan both pengantin...yang kakak baju purple, pengapit baju pink...adik baju pink so aku baju purple laa...pandai jer diorang plan...hehehe...oh, gambar dari kamera aku takde coz last minute i cant find my kamera charger n battery sangat kong...pakai kamera in law jer but soft copynyer kena tunggulaa...maybe i'll upload later if possible... by 3.30pm we all heading home...takde tapau lauk ke apa eh...dah makan kenyang, balik titun jelaa...along n his wife tag along to our house coz they wanna konvoi with ibu n ayah balik melaka...after they all went back, me, alan n ariana tido tak ingat dunia until 6pm...waking up fresh after being tired n tied up for 2 days straight... datang keje on monday macam biasa jer...selasa pun sama tapi tak best coz kena kacau ngan bunguk2 di opis yg pandai cakap tapi keje push kat kita ajer...maka dengan persetujuan rakan sedivision, we planned to be on leave berturut2 dimulai dengan aku pada hari rabu, S khamis n E jumaat...hahaha...bos pun cuti maka anak2 buah turut mencutikan diri...(tapi kitorang apply ye)

No comments: