ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, December 6, 2010

weekends yang padat

last last friday (3rd dec) i took a day leave as alan's fren (pokcu) with his family is coming all the way from felda selancar...yang kitorang g tido rumah dia tuh. n of cos, sebab kawan nak datang, alan has been a VERY GOOD HUSBAND for the past week ; cleaning the house, doing laundry EVERYDAY, lap kabinet, furnished the fridge, pasang perangkap to catch as many rats as possible (which cuma kena sekor jer...citt)


so, on friday i have prepared ikan kembung masak lemak cili api with kacang panjang, goreng ayam n tempe n sup ayam for the kids. they arrive at 4pm n they have eaten at the highway. its ok, takkan nak paksa dia tahan lapar kan? petang pulak i hav made plans to prepare my baked macaroni coz when we were at their house, helmi ask if i knew how to do it coz he like it so much. so, i have search troughout the internet n ask around n found a recipe that is quite easy to do n the ingredients is easy to find too...malam tuh dapat pujian toing2...suka sangat masakan menjadi coz knowing my habit yang selalu fail at 1st attempt kan...my husband pun kata this will be his favourite...I LOIKE!!!malam tuh alan n helmi n pengantin baru keluar melepak...


saturday pulak memula plan nak g bawak bebudak mandi kat klcc then g genting tapi tukar plan g genting sahaja...sampai genting in 40 minutes tapi nak mencari parking...nauzubillah...susah sangat...dari rumah kul 11.30am, kul 2 baru dapat masuk first world plaza...cari marrybrown coz tempat lain penuh n besides mb ada chicken porridge for ariana...sedap tuh...then round2 pastu ariana nak menyusu plak...puas carik kat toilet setiap floor kalau2 ada nursing room..hmmm, hampeh...i brought nursing cover but the bench mengadap orang lalu lalang...dengan ariana yg boleh tahan lasak, susah...kang tgh nyonyot tetiba dia selak plak...malluuu...



so alan suggested we take one of the slow ride then susu kat sana...oklaa, we bought 2 tickets but then rupanya kena kongsi ride tuh ngan orang lain...resah dah nih...sambil tuh bagi ariana makan biskut, minum air dulu..then suddenly alan jumpa 1 spot...kat tangga tepi ride tuh...i sit on the step then alan push the stroller behind me then alan sit next to me...dapatlaa ariana menyusu dengan jayanya...hehehe...




thats the place...sunyi jer...sib baik takde sapa pun lalu situ


ariana happy dapat nyonyot


the one n only ride we take at genting


ntahlaa...pergi genting tuh penat jer lebih tapi taktau apa purpose...rasanya bawak baby tak brapa sesuai coz cuaca sejuk sangat...kalau indoor jer takpelaa...kita yang dewasa nih memang boleh tahan...aku siap nampak ada yang pakai shorts n sleeveless lagi (kulit buaya ke hapa?) tapi the moment i bring ariana keluar kereta, dia dah lain macam...pastu masuk keta balik...then ariana tak dapat tido petang cam biasa coz indoor games are super loud!!!


so on sunday plak i have to get injection for my back ache which is worsen...sampai takleh gerak langsung...2 midnite in a row ariana bangun mengigau...ini bukan mengigau cakap sorang2 yang cute tuh eh...nih stok bangun menjerit menangis without notice keadaan sekeliling...so no matter we offer her milk or whatever, she won't stop screaming...unless kita dukung dia on bahu sampai dia tertido selama few hours...n dia pandai takmoh kat baba...mau bahu mummy yang kecik nih...n apa kata dun let mummy baring skali?hah, panjang explanation aku...sumtimes facing her tantrum do let my anger explodes...haa masa tuh baba MUST take over ye...tapi mummy marah kejap jer...


sambung balik...after take the shot, the girls stay at home while alan n pokcu g kedai sportrim kat rawang...we get to rest n even have a nap...ALL 4 OF US!!! after the daddies came back, we went to klcc for the kiddies pool n had dinner there...oh, harus singgah mothercare beli barang ariana yang tak perlu...hehehe...tini pun beli skali...she bought ariana a shirt...same exactly like her doter's..."thanks aunty tini!!!"



so that was last weekend which lambat citer sampai dah masuk this weekend...sangat pack but we really enjoy...oh, ariana had flu n fever on tuesday n skarang tinggal flu jer...hmmm...this weekend plak simple jer...i stay at home coz alan n his parents pergi amik adik dia kat uum yg dah habis blajar...just having a nice mother doter weekend...


p/s:my backache is coming back...mana nak carik tukang urut bahu yg best haa?dari pangkal tengkuk sampai pinggang belah kiri sengal2...huuuu :(

No comments: