ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, September 6, 2011

entry yang panjang berjela with lotsa piccas. from pre raya to the end of holiday.

hahahaha...ada aduan kata panjang sangat eh entry raya previously. yelaa, aku citer awal2 takut lupa. lagipun aku malas nak split jadi raya pertama-raya kedua-raya so on padahal skang nih dah lebih seminggu beraya. nanti entry bersambung2 sampai habis syawal. tak feel. sapa2 yang malas baca, mehlaa tengok gambar.



kl-melaka-wangsa maju-sri gombak-rawang-rembau-tampin-melaka-johor-melaka-melaka-melaka-kl in 7 days...penat weiyh, so enjoy the piccas.



monday tuh dah start masak rendang n sambal udang. orang melaka nih (specifically mertua ai) makan ketupat dengan rendang ayam kampung dry and sambal every year. ai suka rendang basah so suruh mintak ibu ketepikan semangkuk sebelum dia keringkan yang lain. alkisah adik iparku yang bijak pegi satukan masa hidang. huuu. bertambah menangis mak yang kempunan nak makan lodeh jawa. dah 4 tahun tak dapat merasa yang kaw punya. asal sampai jer kl dah selamat dikerjakan kaum kerabat.




malam sebelum raya memang akan makan ala2 raya. kiranya pre rayalaa. tapi ai tak makan beria. ai masak lauk gak. besoknya baru feel makan rendang. yang kuning tuh rendang yang belum kering. memang ibu biasanya akan masukkan kentang. bila dah empuk, amik kuah sket n kentang ketepikan. macam masak lemak rasa karilaa.




makan pre raya nih bukan makan sesajer. baca yaasin, doa n buat tahlil sket untuk arwah2. masa nih belum masuk waktu berbuka lagi. so menahan nafsu duk depan meja tuh. kejap2 telan air liur. gulp.

bebudak tak posa nih semua sibuk nak menempel kat nenek eh...



then malam tuh main bunga api n mercunlaa...ariana tak pandai lagi. so dibenarkan jadi penonton sahaja.




ariana nak mintak lepas. tak nak dukung



penaja mercun dan bunga api...mahal mercun skang. beli brapa kotak jer pun dah seratus lebih.



bebudak yang paling happy skali





besoknya pagi raya lepas yang lelaki pergi solat raya, yang perempuan wajiblaa bercamwhoring dulu.







dimulakan dengan ibu dan anak menantunya...






ibu dan chu-chu train





tahun nih (seperti tahun2 sudah) ibu, ayah dan adik2 akan ikut tema kitorang. kaler kelabu. tapi kakak ipar sefamily kuning pulak. kelass kau maria. (mat, tahun lepas maklang belikan kau kaler kuning pandai kau cakap tak cantik eh...lenkali cakap tengkiu)





orang lain sibuk bergambar, budak nih...



the girls + a boy





diorang kata baju aku tak nampak kelabu. alah...tak kisahlaa janji ada sket2. lagipun dah free, amik jelaa kan3...




us





my heartfruits







mereka2 yang tak dapat berjumpa. kazens alan biasanya akan sampai raya pertama dalam waktu tengahari. memang every year pun tak bertembung tapi selalunya makngah n mak usu buat makan2 the next day. tapi tahun nih takde pulak. :(



aqib, 2nd kazen ariana. younger 2 months tapi cepat segala2 dari ariana. umie dia yang tudung pink tuh. cantik kan?



after salam2 raya kitorang terus zass ke kl. nasib baik tahun nih opah beraya kat rumah mak aku. so, senang. takyah nak terkejar banyak rumah. dapat lepak lama sket.



sesi camwhoring diteruskan di rumah mama. fltr: hana, zana, yana. hana(fatin) kata dia nak feeling nostalgic sket tahun nih.



clockwise : diyana, zana, nadia, me, damira, fatin. semua single except moi of cos.




yang ini cuma opah and cucu dari anak2 my mom n pakndak jer. pun dah ramai kan...



raya kedua : kl - melaka, singgah tampin



makteh and you-know-who





alan and ayahteh, his favourite uncle from my side of family



anak2 ayahteh from left : akmal, liana, amalina, ashraf, syazuana and farhana. far back is kak mala, their aunty. semua bakal imam muda/ustazah pilihan nih.






us in red pulak. i wear baju kurung n red tudung.



raya ketiga : melaka-layang2, johor



dalam keta otw ke johor






ibu tgh melopong dengan maklong yang kewl






our deep purple family with paklong and ayah





ariana lenjun kepanasan



tido all the way home. memula kat atok then singgah ayer itam, transfer kat mummy lak.

orang kuat, drive 6 hours pergi dan balik sensorang. cian dia.

raya keempat : jusco jer



her version of "peace"




kan dah kata acara wajib
jom balik, nenek dah ber cak kuncak kat rumah tuh melayan tetamu sensorang :P

on saturday : small celebration for mat's bday


later, the real reason we made the makan2...



p/s : fuhh lega dapat habiskan entry raya sekali wrap. tetiap malam tido lewat upload gambar nih. *lap peluh*

No comments: