ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, September 27, 2011

kl-temerloh-melaka-kl in 24 hours

i came to the office this morning unaware of my surroundings. feels like zombie walking. kalau ada orang nak ragut pun aku tak rasa aku ada daya nak jerit mintak tolong. teruk sampai tahap macam tuh. ni semua gara2 tak cukup rehat from last weekendlaa nih. plus ariana mengigau, merengek, nangis dalam tido these 2 nights in a row. bila kita bangun buat susu, minum jap pastu after slept for half hour dia merengek balik. mimpi apa ntah agaknya. sudahnya kitorang tepuk2 jer then she will drifted back to sleep.


last weekend we went to temerloh for my friend, oyien's wedding. dapat gak lepaskan hajat. bertolak pukul 11am, sampai pukul 12.15pm. 12.30pm camtuh pengantin pun sampai. makan sedap, pelamin cantik theme merah putih tapi pengantin n family pakai silver/grey. layanan tuanrumah pun sangat baik. lagi2 bila tau kitorang datang dari jauh. eh, taklaa jauh sangat. kalau kat kl jem 2 jam lagi lama. altho i never met her husband, they look sepadan sangat macam pinang dibelah 2. masa oyien ditepung tawar, i took chance to take picture with her and say goodbye. we had to go on with our journey ke selatan pulak. cewah.

















a day before that alan receive an sms saying his fren, mun's father passed away at gemas. so we planned to go straight to gemas from temerloh. tapi bila dah half way thru the highway, badan pun dah penat drive, alan decided to go back to his parents in melaka and went to gemas the next morning. tapi on sunday tak jadi pulak ke gemas when mun informed us that he had to send his sister to penang that day. so balikla ke KL, makan2 @ delicious (dengan outfit aku yang sangat tak ngam sebab plan asal nak melawat waris arwah kan)


nih pics on sunday...from melaka to kl :













gambar before makan tak sempat nak snap...gambar pinggan licin jerlaa. i had spicy crabmeat linguini and hot honey lemon, alan had their chicken chop with heavy tomato sauce and iced mocha and ariana had garlic bread with wild mushroom soup. we shared pavlova which we regretted. shud hav ordered that sticky date pudding instead. but all in all, semuanya sedap.


then singgah visit my fren and her newborn baby girl. gambar baby lupa snap sebab syok borak ngan member. lama tak jumpa. kalau tak macam nih, entah bila dapat jumpa lagi...hmmm

3 comments:

ashra said...

hehe.cantiknya pengantin dan pelamin.. =)

alin..
pasal mesin jahit tu..saya amik brother,nv30,rm1299.
ada 70 corak jahitan.tapi jahitan kemasan tepi tu takderlah.kalu setakat nak jahit tepi guna corak2 tu,ok je...
biasanya,jahitan kemasan tepi ada mesin khas kan?..
saya punya ni tuk rumah je..
boleh jahit butang.

leh jahit ikut button speed yang ada,atau boleh guna manual kaki.kiranya ada dua cara lah...

hehe.emm..saya pun tak pandai sgt bab2 ni.tapi tu la mesin saya..terasa lamaaaaa tak menjahit sejak ngandung ni.kemalasan.. =p tapi cam nak menjahit plak bila alin menegur.rindu nak jahit.hehe

AkieZecky said...

tu oyien budak klas kita dulu ker???

arLene said...

ash: alamak, mahal laa pulak. baru ingat nak paw hubby untuk bday alin nanti. brands brothers? tak pernah dengar. alin tak pernah guna mesin, memang nak carik yang sangat user friendly. tengok ash buat skirt, alin pun nak try wat untuk ariana. kena survey lagi nih.

zack : haah, oyien budak kelas kita dulu. aku sorang jer gi sana coz tak sempat nak gi belah kluang.