ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, September 19, 2011

korang letak tajuk sendiri boleh?

masuk blogspot. klik new post pastu menung. seriously dunno what to blog about. nak blog about what we do macam bosan giler weh orang nak baca diary hidup ko yang lebih kurang sama jer every weekend. dulu aku takde diari masa sekolah pun becoz of that reasonla. plus aku sendiri bukak diari zana and after aku TERbaca each pages that wrote "abah tak datang harini" "abah tak datang" "tak datang" and later jadi "tak,tak tak" aku rasa no point pun. buat sakit hati jer. lagipun life kitorang bukanlaa happening sangat pun masa kecik. everyday same routine, same thing happen. expected tau. bf pun takde. telefon pun kena sekat. no sosial life. tapi still hiduplaa... itu yang penting. eh, apa nih aku merapu. now we were much happier but still, expected things happen. kalau ada surprise ke hapa syok gak nak share kan?


oklaa aku nak buat entry bullet pointla. anything that come across my mind yer.


1. lately aku banyak baca post2 yang berbaur keagamaan. especially about SYUKUR. so, everytime aku nak merempan ke hapa aku akan teringat, ada lagi orang yang lebih bernasib malang. but still, mesti kita nak ke tahap yang lebih baik daripada sebelumnya kan? takkanla dengan gaji 1k ko nak kata cukupla rezeki yang ada pastu ko bongkang tido expect gaji 1k masuk tetiap bulan. anak makin bertambah means kita pun kenala makin kuat berusaha. correct me if im wrong but dalam Quran pun ada kata "beribadat seperti nak mati esok, cari rezeki seperti nak hidup seribu tahun" so bagi aku orang yang sangat content with themself nih macam malas pun iye dok? ye, redha is one thing but self improvement is another thing. redha setelah berusaha+berdoa+bertawakal and still rezeki kat situ gak. thats redha. tapi kalau ko tak usaha, itu malas yer. sila faham.


2. aku citer kat atas panjang lebar sebenarnya macam nakkan green light untuk upgrade skincare aku. plus aku nak try laser treatment untuk skin problem aku. aku bersyukur muka aku nih kategori orang masih nak pandang. takla cantik sangat, tak buruk. yang sedang2 aja. tapi aku rasa kulit aku kusam. which sangat down kan aku bila orang kata aku n alan macam kakak dan adik. cis. seriously, its not funny yer eventhough aku gelak cover2 jerawat kat pipi. thats y aku slalu pakai mekap. sebab konon nak cover kekusaman kulit aku nih. itupun bila dah nak tengahari bedak kat area mulut nih dah hilang. macam panda pulak aku tengok. jeles aku tengok orang yang confidently keluar rumah tanpa mekap. kulit glow jer. makan kunyitkah? bagi aku warna kulit tak penting yang penting kebersihan muka. taknakla ada jerawat ker, jeragat ker, lobang2 ker, bintik2 kolesterol ker. kalau kulit cantik, takyah pakai mekap pun. maksud aku mekap is bedakla, foundation. oh, tapi aku still nak pakai mascara and lipbalm and eyeshadow. sebab aku suka sangat mekap mata. hmm. usul nih perlu dibawa kedalam mesyuarat agong malam ini. kita tengokla alan and my wallet nak approve or not.


3. really enjoyed being with ariana this last few days. macam dunia nih kami ber2 yang punya. on friday, (eh, tadi kata bosan taknak citer rutin? ahh shadap you) i brought her to my kazens house nak tolong2 apa2 yang patut before his wedding on saturday. semua kata yana senang dijaga. behave jer. *ehem, pat back* on saturday kami tidur ber2 coz alan ada camping kat sekolah. seronok golek2 dengan dia kat katil. hug each other. then on sunday bawak dia pergi visit my fren who just gave birth a week ago. tengok gelagat dia, memang minah lawakla. haha. oh, i miss her already :(


4. this weekend nak pergi temerloh. oyien's wedding. and next weekend nak gi kedah pulak. sil's convocation. hmmm...penat jalan jauh nih. kalau anak mengamuk pun kita gak yang nak kena layan. plus, jalan jauh means bajet pun besar. bulan lepas tak dapat nak menabung, bulan nih pun most probably the same. tak suka. eh, tapi aku suka jalan2...camna?


5. ada sad news among our family members. but the truth is im not surpirsed. cuma tak sangka secepat ini. hopefully they will find the best solution for all. and semoga kami semua diberi hidayah olehNya. amiin.

2 comments:

Nur a.k.a admansyah said...

anak sorang... mmg ler! ngadap die je.. cuba 3 mcm ahkak nie... alahai.. tok siak azan pun kalah sore dik oiiii

Tajuk dr aku... Mcm2 ada! :))

arLene said...

sebab anak tgh sorang yang enjoy nih. kalau anak dah ramai, enjoy cara lain pulak...