ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Tuesday, November 29, 2011

dah terdesak, boleh pun buat...

pagi nih rasa berat sangat nak pegi keje. bangun macam biasa tapi bila tengok alan flat demam since last nite. tambahan ariana yang syok golek2 atas katil rasa nak join jer diorang. but, life must go on. plus, cuti tinggal 2 hari untuk next next next checkup. next appointment wajib mintak mc. doktor kedekut taknak bagi pun aku nak mintak jugak. "vontot saya dah sakit kena cucuk nih, mc please......"


last weekend takde apa yang menarik. melaka hujan hari2. cadar n selimut pun asiklaa basah balik. thanks to me yang ketiduran. luka ibu dah sembuh tapi sakit perut plak maybe becoz asyik melantak masak tempoyak walaupun sedar akibat di kemudian hari. anak2 sedara pulak dah ditegah dari datang sebab masing2 masih belum recover from chicken pox. but tersesat pulak seorang yang dah baik tapi masih tergaru2 kopek kudis. isyhhh...buat aku tak senang duduk bila ariana menyendeng2. aku cuma mampu berdoa moga dijauhkan penyakit tuh dari ariana. at least not now. n semalam balik dari melaka, alan pulak demam. tingginya suhu boleh diumpamakan kalau budak yang kena, haruslaa masuk ubat kut vontot. laa nih tengah jaga diri sendiri after wife berkali2 mintak izin nak jaga disuruhnya pegi keje jugak. mungkin dia tau wife dia ada agenda lain.


bila orang kuat pun flat, baru kita sedar yang kita nih kuat sebenarnya walaupun tekak ada lagi sikit2 loya. bila perlu, tekak pun dah tak rasa loya, badan lemah pun jadi kuat. larat pulak mandikan anak yang makin lasak. dukung naik turun tangga, bersilat di dapur, lipat kain walau mata dah kuyu. bukan, bukan nak puji diri cuma aku rasa wanita nih memang ada kuasa saiya tahap ketujuh bila diperlukan. tapi bila ada suami yang gagah, mulalaa mengada2 anak berak pun mintak dicebukkan. hp dibilik pun mintak diambikkan. gedik sungguh, bini sapalaaa tuh.


oh, lupa plak. salam maal hijrah buat semua yang beragama islam yer. kat melaka ayah baca doa akhir tahun, sil-ina baca doa awal tahun. yang lain mengameenkan ajer. moga aku hilang culas dalam mengerjakan solat terutamanya subuh. menjadi contoh yang baik buat anak2 supaya menjadi soleh dan solehah. menjadi anak yang lebih baik buat parents kami dan hamba Allah yang lebih baik. ameen.

4 comments:

ashra said...

lain sebenarnya ngandung anak pertama kedua ni..
anak pertama rasa manja je badan ni.
ngandung anak kedua 'ku gagahkan' diri je demi anak sulung..hehe

ayu said...

oo..alan demam ye ..alahai..cuaca kut kan? ayu ni pun dah mula start sakit2 tekak ni.. salam maal hijrah ye

arLene said...

true. skali skala nak manja dengan hubby. tapi bila hubby takde, buat jugakla. lagi2 anak pun macam tau2 jer. asikla nak merap ngan kita.

arLene said...

ayu, sampai la ni alan belum betul2 baik tapi alin pulak jangkit. sib baik si kenit tuh ligat jer. mintak2 dia tak jangkitla. kuat giler virus nih. kita yg dewasa nih pun melepek jer kat rumah.