ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Tuesday, November 15, 2011

macam2 ada...

- hari ahad otw balik dari rumah mak, ada keta &%#$ tiba2 keluar simpang n terus masuk lane kanan which aku tengah melaju. force me to break emergency nak elak cium bontot keta low power. ariana jatuh bergolek masuk bawah dashboard. sebbaik dia duduk, kalau berdiri tak pasal tercampak ke cermin. nauzubillah. memang kena honnnnn dan kena makila keta tuh. kalau dah tau keta lambat pikap, sila sedar diri jangan terus masuk lane tanpa tengok side mirror. DODO.

- before that bawak ariana ikut mak gi beli burger. suddenly mak stop tegur kawan dia and show her "this is my cucu". then kawan dia tanya, "eh betul ker? u tak jemput pun kenduri?nikah kat masjid jer ker?" (sangat biadap makcik itu) *bunyi cengkerik* my mom tak attend my wedding - antara kesan yang diterima as a child of divorced parents. lenkali aku nak tolong jawab "saya nikah kat london makcik. kenduri kecik2 jer" ok tak?

- semalam mengamuk ngan ariana dan alan sebab tak tenang nak marathon tonton.com. malam jelaa nak tengok coz alan angkut laptop gi sekolah. then this morning alan siap packkan laptop dalam bag pack bagi aku bawak. yeehooo...*sambil layan ulangan cinta elysa*

- ada kucing yang sangat baik hati tabur baja selonggok depan pintu rumah pagi tadi. balik dari hantar ariana tengok dah bersih. malu kat jiran seblah. dah brapa kali dia cucikan. kengkadang dia siap simenkan lubang2 tuh n siram petrol bagi hilang bau. sangat beruntung dapat jiran camni.

- last nite terlupa masukkan sayur dalam fridge. this morning, karot selamat lagi tapi kacang panjang selamat digigit2. eeuuwwww...masuk tong teruslaa. nanti kau cik T. mementang aku takleh pasang jerat skang.

- hati rasa sedih jer. tekak loya asik nak muntah. perut cramp. camni ker rasa pregnant? seriuosly lupa camna pregnantkan ariana dulu. yang aku ingat, aku kena beli 2 bungkus dinner. satu confirm akan dimuntahkan. satu lagi untuk backup.

- besok anniversary yang ke-4. rasa biasa tapi bersyukur masih panjang jodoh. dinner kat TLG jelaa kot.

- ariana asek mintak tengok video dia dalam hp aku. sampai ngantuk2 aku tekan play. yang dia tau "agi, agi" maam besar nih!

- besok last day submit GA ayu. actually draft dah siap tapi malu nak publish. orang lain semua best2.

2 comments:

ashra said...

ni entry semalam ni.

tuk arini,
happy anniversary!...moga panjang jodoh dan terus kekal bahagia.

jaga kesihatan leklok k?jap je morning sickness tu

arLene said...

thanks ash. loya nih ok lagi. takde muntah2 pun. cuma rasa nak baring dan dimanjakan jer. :P