ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, April 26, 2012

chichit dan chuchu

 2 nights ago, tgh aku ngan my 2 kazens lepak2 tengok tv, suddenly ariana masuk bilik bawak keluar sangkar chichit. tetiba aku cam perasan ada benda merah tergantung2 kat montot one of the chichit (3-3 aku panggil chichit jer. tak kuasa nak bagi nama asing2 coz they all look alike) then baru perasan rupanya chichit yang kusangka semua betina membiak juga. jenguk2 sangkar dah ada 3 ekor new baby...aku pun sms cikgu  "tahniah, anda telah menjadi datuk kepada 3 baby chichit" hahaha...just becoz dia jer yang menguruskan sangkar tuh. luckily we have another cage so balik jer cikgu dari tusyen terus transfer the other 2 adults supaya the new mom boleh berpantang n concentrate on the babies tanpa gangguan...here are some of the pic of the few days old babies...








3 comments:

Putri Nur Suhaily said...

wah... dah banyak la eh chitchit yana... nak 2 ekor boleh? hu3!!!

arLene said...

boleh...tunggu dia besar sikit eh...another month ker...:)

Putri Nur Suhaily said...

he3!!! dulu lily ada bela hamster gak beranak pinak sampai berbelas ekor la juga... tengok yana punya rindu plak... tapi tak tahu la boleh jaga ke tak, takut put3 picit je... hu3!!!