ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, February 14, 2011

14 Februari


apa korang ingat aku nak citer pasal valentines day ker?sorry, i tak celebrate setelah ditarbiyahkan oleh alan 12 tahun dulu...


yang aku concern is harini dah 14hb...ada lagi 2 minggu....dalam dompet tinggal 200 jer nih...tulaa akibatnya kalau gaji masuk awal...selalunya masuk jer gaji, tolak hutang, masuk saving, investment, insurance, last baru biar dalam akaun untuk kegunaan harian...


last month belum 20hb dah masuk, now nganga2...eh, tapi bukan ker aku dapat duit kutu bulan lepas?mana perginya duit tuh haa?tak banyak pun tapi should be enoughlaa kan?hmm...aku nih kalau ada duit lebih sikit mesti bayar itu lebih sikit, ini lebih sikit, simpan lebih sikit, invest lebih sikit, pastu sama laju je nak order2 online, nak jenguk2 bazaar, kan perlu cash semua tuh...pastu tak bajet betul2 kan dah jadi cmnih...gi bazaar tuh even benda2 tuh 10-20 hinggit, kalau ko sauk sampai 5-6 lai jadi ratus gak beb...invest kat tempat yang tak leh sesenang nak withdraw lak tuh...bukan skim cepat kaya yer...sorry naik lorry...so now how?


solution? mari kita ganti puasa.

4 comments:

azila arip said...

puasa? x ikhlas ok klu pose sbb nak jimatkan duit..huhu

aRLene said...

haha.ni bukan kira ikhlas ke tak dah nih. puasa ganti dah masuk wajib.

the::bored::sha said...

aah la beb. aku b'pantang ms ramadhan thn lps..Damia pun dh 6 bln lebih..bile aq nk start ganti pose ni ek?cash dlm tangan dah menipis..bru 21 hb ko? gaji aq 27 hb kot masuk.kui3

aRLene said...

aku nak ganti 10 hari. actually tak sebanyak tuh tp tak ingat brape hari. huhu.