ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Third Birthday tickers

Thursday, February 17, 2011

tag

aku tak reti nak citer bebel2 pasal diri aku unless ada orang tanya ataupun tengah ada mood nak berceritera...memandangkan takde sapa yang tanya, n aku pun terjumpa tag nih maka aku dengan tak malunya mengetag diri sendiri

Name : Alin tapi suka eja a.r.l.e.n.e

Sisters : younger sisterS, Zana, Fatin, Fina, Emilda

Brothers : younger brotherS , Boy, Emir

Shoe size : always 5. Orang kata display shoe size, that’s y cepat habis. Kaki adik2 aku besar especially fatin so usually kalau ada yang dia berkenan, dia akan suruh aku try.

Height : 158cm. diorang kata nak jadi model kena 158 n above kan? So boleyh la? (perasan, sapa nak amik ko model nih?)

Where do you live : Taman Melati

Have you ever been on a plane : pernah gakla, baru 2-3 kali seumur hidup nih.

Swam in the ocean : prefer kolam renang lagi coz laut unexpectedla. Kang ada jaws kang camna? Aaaiyokkk…tak tau…

Fallen asleep at school : masa sekolah tak ingat. Jarang kot tapi masa kat U selalu. Lagi2 kalau DKG yang kecik2 tuh…sejukkkk jer…pernah tersengguk sampai nak jatuh kerusi pastu buat2 macam nak amik pen …ngehehehe

Broken someone’s heart : pernah. twice. Sorang recover, dah beranak pinak pun. Sorang lagi…I HOPE he recovered. I’m so sorry :(

Sat by the phone all night waiting for someone to call : once upon a time…

Saved e-mails : of coslaa

What is your room like : currently macam bilik stor. Padat sesangat. Dengan 1 queen bed, 1 lemari, 1 console table, 1 chest drawer, 1 treadmill, 1 rak kain baju yang besi tuh (ini alan bawak dari rumah bujang dia), berdozen barang bawah katil. Dulu lagi sempit coz baby cot pun dalam tuh gak…

What’s right beside you: skarang nih?kat opis, maka documents laa melambak2

What is the last thing you ate : junkfood

Chicken pox : masa umur 4-5 tahun. Senang jaga. Pakai spender, lumor calamine lotion. Baring depan tv atas daun mambu.

Sore throat : tak ingat

Stitches : masa bersalinkan ariana. Kata c-sec kan…

Broken nose : never, saya budak sopan. (pengsan)

Do you Believe in love at first sight : yep…that’s how I got him…at least on my partlaa…aku rasa alan kena tengok aku berkali2 kot…

Like picnics : sukerrrr…yang, bila lagi?

Who was/were…The last person you danced with : ariana. Alan pemalu. Dalam rumah pun taknak :P

Last made you smile : aku slalu smilelaa…tak ingat…

You last yelled at : ariana sebab takmo tido n kacau aku lipat kain malam tadi.


Today did you…

Smile to someone you like : soalan tak logic. Mestila, takkan nak smile kat enemy pulak?!!

Kissed anyone : my bucuk2 arianalaa…

Get sick : nope…Alhamdulillah, sihat walafiat

Talk to an ex : nope..nak buat apa?

Miss someone : i miss my girlfrens…girls, jom jumpa this weekend?

Who do you really hate: beruk mak yeh kat depan tuh

Do you like your hand-writing : suka, tapi aku nih cepat lenguh…

Are your toe nails painted : kaki aku tak cantik, so tak payahlaa

Whose bed other than yours would you rather sleep in : aku x kisah..mana2 pun boleyh...janji jgn hapak2, habuk2 sudeh…

What color shirt are you wearing now : not wearing shirt. Baju kurung kaler OREN!

Are you a friendly person : ye kot..tp ikut keadaanlaa…takkan ko nak main sapa jer...

Do you have any pets : ada…melambak tikus2 kat blakang tuh…

Do you sleep with the TV on : nope…kalau TERTIDUR tuh kengkadang

What are you doing right now : doing this tag la..sesambil buat keje…

Can you handle the truth : rasa macam leh handle tapi ntah la..tak pernah terjadi lagi…eh, truth apa yang nak jadi nih?

Are you closer to your mother or father : macam mak tapi sebab slalu ke sana jelaa…I dun tell my problems to them unless I need their opinion or decision…i’m closer to my sisterlaa…bole tak jawapan tuh?

Do you still have pictures of you & your ex : gambar ramai2 adalaa...tapi mana campak ntah…

If you’re having a bad day, who are you most likely to go to : tengoklaa bad day sebab apa…maybe alan, or kalau alan pencetusnya, maybe my girlfrens..

Are you loud or quiet most of the time : loud kot..tapi macam quiet pun ada kalau tengah concentrate on something …bertempatlaa orang kata…

Are you confident : not really. Tu pasallaa tak tukar2 keje sampai skarang coz takuuutttt nak gi interview…tapi bab menekel confident jer…hehehe

5 things I was doing 10 years ago:

-Baru naik degree kat UUM amik multimedia…
-Masih dalam mood honeymoon bercintan cintun…
-Dapat roommate senior yang sangat best sebab diorang layan aku macam “anak” makan sahur berkejut, habis makan diorang yang kutip pinggan n basuh…diorang suruh aku sambung tido jer…best kan kan kan?
-Oh, ini masa tahun 2000 (11 years back). 1st time celebrate new year. With my closest frens n him kat penang. Dahlaa bulan posa…tak sedar diri tull…but that was an awesome nite!!!
-4 cukuplaa eh…yg lain cam biasalaa…study life, apa yang lainnya?

5 things I would do if i were a billionaire:

-Settle segala loan aku, mak abah, n adik beradik aku
-Beli harta, saving
-Upah chef, stylist, personal trainer...aku nak hidup macam artis Hollywood boley kah?
-Bersedekah
-Nak bukak nursery and rumah orang2 tua…(ni memang cita2 aku dari kecik)


5 of my bad habits:
-Kuat bebel
-Kuat makan manis
-Sangat mudah terpengaruh (tolong jangan ajak aku join apa2 k)
-suka teka2 personaliti orag based on their shoes. eh? Maka kalau yg pakai selipar pang tak semestinya tak bagus. Aku tengok pulak kaki dia berkerak ke idak…
-ntah…cer tanya alan…MESTI ada lagi nih…


5 places I’ve lived/living
-flat keramat AU2
-rumah atok2 dan nenek2
-kuarters ktm sentul (masa nih onyang jaga tapi menumpang rumah pakcik)
-bandar baru sentul
-wangsa maju
-pastu dah kawen duk ngan alan kat taman melati n insyaAllah akan berpindah hujung tahun nih ke rumah kami sendiri…amiinnn


hoh, panjangnya soalan...tapi sebab ni 1st time wat tag so bersemangat jer nak habiskan...so, tu jelaa buat masa nih ek...kalau ada soalan, jangan malu segan...kalau aku rasa nak jawab, aku jawab...kalau tak aku buat sepi jer...boley?

2 comments:

the::bored::sha said...

hahaha..byk nye soalan2 psl diri ko ni alin! bape malam ko siap kan? ekekekeee

aRLene said...

buat rilek2 masa kat opis jer.