ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Saturday, February 5, 2011

INDEPENDENCY : so-sial-isma


kan aku citer yang aku n zana duk ngan onyang dari aku kecik kan? haa nih nak citer dari part sosial life kitoranglaa pulak...sosial kitorang adalah zero...hahaha...jauh panggang dari api ngan bebudak skarang...bukan aku nak puji diri (tapi memang nak upkan sket) tapi aku rasa dah kurang sangat budak KL yang naive macam aku time aku sekolah dulu...


arwah onyang sangat sangat sangattttt menjaga kitorang...yela, pompuan kan?bak kata orang, nak jaga anak dara lebih susah dari jaga lembu sekandang...betul ker ayat aku nih? dari kecik kitorang cuma leh tengok tv yang diselia, paper hiburan panca indera hari ahad and itu sahaja tahap hiburan yang dapat eh...takde dengar radio...kalau dengar pun masa onyang nak kejut sahur...senang jer, dia pasang orang ngaji sekuat2nya tepi telinga...kitorang nih dok berguling2 nak paksa mata tido balik tapi sangatlaa mustahil kalau volume radio tuh dah cecah maksima...yang aku heran, takde pulak jiran yang bising...maybe becoz jiran2 pun semuanya berpuasa kot...nak tau pasal artis2 barat lagilaaa haram...tapi tau jugaklaa yang mana sangat2 femes tuh macam 911, backstreet boys, mariah carey, celine dion...


peluang nak berhiburan cuma bila balik rumah mak jer tapi bukan aku reti pun nak bukak2 radio mana, magazine tak payah ceritalaa eh...memang takde kat rumah tuh...ada skali tuh aku gi kedai onyang suruh, aku amik kesempatan beli magazine...aku beli hai kot sebab ada gambar siti n arash mohd...aku gulung2 kasi kurus, pastu aku selit kat dalam baju...itu kalau onyang jumpa, mampos aku takde duit belanja seminggu...bukan itu sahaja, kena bambu n ceramah skali...tapi taktau jin hapa yang masuk badan aku ntah, aku abaikan, beli gak...habis duit simpanan...dulu jangan harap nak menabung ok, whatever balance akan ditopup the next day kalau tak habis...kalau belanja singgit, ko bawak balik tigaposen, besok dapat tujuhposen nak kasi cukup singgit balik...sila sedar belanja sekolah adalah ehsan onyang k...tapi budak2, mana nak sedar...sanggup klentong tuh takde baki semata2 nak menyimpan...last2 onyang jumpa, maka akulaa yang kena bambu...zana baik, dia mengikut sahaja...pastu makcik aku buat jadi bahan bacaan dia pulak...kalau ngan onyang aku, janganlaa nak klentong...dia ada cara yang sangat efisyen nak korek rahsia...terrer sungguh!


ada skali tuh masa aku form 2, tengah minat giler ngan kumpulan 911...aku tengok dalam paper diorang nak datang KL, kat bukit bintang...aku pegi naik bas ngan zana bawak kak hos (maid mak) then tengok orang semua dah penuh keliling stage tuh...aku dapat tengok diorang dari tingkat 1...oklaa...nampak gak...pastuh bila diorang keluar, aku n zana punyalaa kuat jerit simon! simon! suka sangat yang lead singer dia tuh...cute sangat...tapi aku heran apsal orang lain jerit2 panggil nama lee...dahlaa tak cute langsung "lee" tuh...pastuh balik sekolah aku citer ngan kengkawan aku, rupanya aku n zana yang salah...bunguk punya paper...sebab diorang salah print nama laa aku n zana mendapat kemaluan disitu...from left to right konon...mesti orang lain pikir apa yang aku pikir masa tuh kan? kan bagus kalau aku diam jer...pastuh datanglaa sapa pun ke malaysia nih, aku dah tak hadap dah nak gi tengok...


lee yang sebenar di tengah...cuba teka yang mana simon? yee...yang rambut cam penan tuh simon...hampeh!!!

pastuh tengok wayang...caya tak kalau aku bagitau yang 1st tme aku tengok wayang citer badul...mak bawak kitorang...pastu masa sekolah sampailaa habis form 5, dah tak tengok dah...takde sapa nak bawak nyer...masa tuh aku ingat lagi aku form 4...kawan2 aku nih semua ada balak...diorang duk citer gi makan sini, gi shopping compleks sana...aku ingat lagi sorang tuh duk mengutuk ex boifren dia...ayat dia ginih

kawan yg menstory : huh, masa orang gi semayang jumaat, dia boleh pegi tgv lak
aku yang bengap : tgv tuh apa?
kawan yg menstory : tanjong golden village
aku yang bengap dan penuh konfiden menjawab : rajin nyer dia pegi kampung tuh (yelaa village kan?) best ker?



masa nih semua kengkawan termasuk pendengar2 yang lain berdekah2 gelakkan aku...yelaa aku bunguk...aku tak paham...aku naive sangat...tapi aku tak terasa...aku sedar memang aku kurang tang situ...aku bernasib baik sebab even aku macam tuh pun, aku tak kena pulau...aku ramai gak kawan...n diorang dengan tekun ajar aku walaupun kengkadang diorang lebih kepada mendajal aku...tapi tapi TAPI aku tak kisah...thats what makes me, ME now...

No comments: