ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, February 21, 2011

mate MATIC

on saturday (sila abaikan sunday punya kejadian, turutan cerita carca merba. emosi harus didulukan. huhuhu) plan ngan mak nak gi MATIC. seumur hidup tak pernah pegi. ni 1st time. pakngah join exhibition kat sana. ada apa? mari kita terjah!

fina ikut keta aku. mak naik keta kawan dia. ini budak sudah besar!

the supir

kita nak tengok ini!

pakngah hampir2 nak balik masa kitorang sampai. pakngah sempoi naik skuter ajer udah.


even ariana enjoyed it. yeke?


antara karya adino bidin


cukup abstrak dengan penataan warna yang cemerlang, gemilang, terbilang. (pengsan!)

semua lukisan pakngah tajuk dalam bahasa melayu. dia kata even the italian, french people pun gunakan bahasa diorang sendiri dalam karya diorang. kalau tak paham, TANYALA!

mak n pakngah

pakngah n me with one of the "booked" piece.

spacious gallery

at the outside of MATIC building

so, apalagi. kalau agak2 takde apa2 plan, singgahla ke MATIC (Malaysian Tourism Centre). gallery nih kat blakang main building. kalau every saturday ada expo. macam2 barang2 kraf jual murah2. i even get ariana a unique slipper. comel. oh, and ada kedai coklat kat dalam tuh jugak. coklat inti fruits. bukan kismis tuh but local fruits such as durian, mango, papaya and pineapple. boleh ker cashier tuh ingat aku dari thailand? aku ada rupa siam ker? ppfffttt

oh, pameran tuh sampai end of March. besides that ada culture show every week. ada schedule die kat sana. jomla gi sana ramai2.

No comments: