ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, July 27, 2011

and list goes on

macam 2 tengah berlegar2 dalam otak nih. macam2 projek nak buat. semua pun dah list down tapi rasa macam banyak sangat takut tak terbuat. kalau buat separuh2 rasa tak complete pulak. aku nih ada OCD ker haa? gelisah semacam jer bila things on the list cannot be fulfilled.


there are list things to do before puasa which includes all types of housechores that require massive of time (apalaa yang alin nak buat beria2 tuh. rumah kecik jer...) then there are list things to buy for raya which includes more outfits for ariana, mummy and babah that requires a lot of money. bukan barang mahal pun tapi kalau dah sekaligus membeli, bocor gaklaa poket. baju raya for anak2 buah lagi, duit raya lagi. then ada plan nak tempah langsir untuk kondo eventhough belum duduk lagi kat sana coz dunno when will get this type of bargain. and lastly things to pay. itu pun require money gak.


seriously, tengok credit card statement adalah stress ok. bukannya belanja banyak every month pun tapi stress tengok balance yang tak habis2. eventhough for some people thats not too much (only 15% from total limit) but having hutang is totally suffocate me. my sis n i are the same. tak suka hutang lama2. hasil dari duduk dengan arwah onyang kot. selalu ditakut2kan tentang hutang. walau 5 sen, kita takkan cium bau syurga. walaupun dosa dah habis cuci bersih, kita duduklaa kat depan pintu syurga tuh. ke neraka tidak, ke syurga pun tidak. tergantung di tengah2.


she settled her credit card off everymonth. eventhough that means she has less cash in her hand. sometimes no savings for that month. kadang2 akak to the rescue. or the other way round. :P tapi takpelaa...belum ada tanggungan setakat tanggung diri sendiri 200-300 kat tangan pun dah cukup. bila dah kawin, ada anak, you have to have emergency money that you need to put aside every month. walaupun kita rasa kita mampu untuk berbelanja, duit simpanan still kena ada.


cuti yang aku dah apply for this thursday and friday aku tukar ke this friday and next friday. next week nak balik melaka so alan lepak lama kat sana. maybe we're going back after friday prayer. dapatlaa berbuka 2 kali. so, this week kitorang kena pulun nak buat all those things. friday will do spring clean for the house. getting rid of all the unused things. then saturday i have made alan promise to bring us to jalan TAR. nak shopping kat sogo, n globe. yeehoo. and maybe to jusco on sunday. ahhh..thinking of that dah buat aku tenang sket. thats look like a good plan. wah, matilah puji diri sendiri. but seriously, if we can pull this thing, just to see my house dah bersih and cantik, i'll be the most happy woman in the world. err...ye ker?

No comments: