ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Friday, July 22, 2011

point to point

macam 2 nak citer tapi aku nih jenis yang tak reti citer sikit2...semua nak elaborate. takut orang tak paham. sudahnya entry panjang berjela. boring plak nak baca. ok, buat point senang kan? jom


1. semalam amik ariana from rumah opah. makcu kata dia dah tido 2 kali so, kemungkinan dapat main. yehoo...tapi kejap jelaa...lepas tuh aku yang terjerit2 coz semua benda pun dia nak sepahkan. duit syiling aku lambak kat comforter, ingatkan nak berenang macam selalu. rupanya siap dibaling2 kebelakang lagak macam orang kaya atas unta jer. (nak upload gambar but kat opis nih dah block usb cable usage. pffttt.maybe later)


2. however, manage to make serawa durian. nyum! petang semalam alan dah siap2 kopek n put in tupperware, petik daun pandan kat belakang so aku tinggal tenggek atas api jer. buat seperiuk besar. hantar kat opah sikit n bawak ke opis sikit. the rest untuk orang rumahlaa plak.


3. my dear hubby also did the laundry and wash the bottles and clear the sink. just becos he can't pick up ariana. kesian dia. tak rehat dari pagi. or maybe sebab the night before kena marah dengan someone pms'ing just becos that person didnt get a hug...huhuhu (malu lak kat alan bila pikir balik :P)


4. i have applied leave for this coming monday, thursday and friday to bring ariana for her jab, and to clean the house, change the curtain yada yada yada before puasa. dah puasa nanti nak rileks jer. maybe we could go out for raya shopping as well, dating berdua, tengok wayang ker. eh, bila keje ko nak siap alin!


5. my mom already requested to take care ariana during puasa. hmmm...everyday susah sikit kot coz nak merentas jem ke rumah mak pagi2 akan menyebabkan anaknya ini lebih lambat dari kebiasaan yang memang dah lambat. maybe once or twice a week boleh kot.


6. i still didn't buy birthday presents for my sisters n brother. erkkk, adik2 hutang dulu boleh? lepas rayalaa eh? oh, dengan ini diumum tahun nih no more duit raya untuk korang. masing2 dah keje kan? only for adik2 yang bersekolah ajer.


7. i have a few venue must-be-there-atleast-once untuk berbuka puasa. haiz, kalaulaa boleh ku belah badan jadi lapan. yang kesian coz alan pun kenalaa ikut skali no matter how penat. big family, macam nilaa...


8. belum start puasa dah fikir berbuka. apadaa. paling teruk dah fikir tema raya tahun depan! hahaha...(dah order kain pun)


9. makan banyak durian lately now kepala sedikit pening.


cukuplaa ni eh. kalau ada aku update lain k.

No comments: