ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Sunday, July 31, 2011

what i've done with my 4 days leave

ok, as i say i proceed to take leave since thursday onwards. next friday tuh lain citer. nanti leh apply lagi. so on thursday telah berkobar2 tuar langsir, laundry semua sarung2 kusyen then gi giant bawak ariana, makcu n opah. then pegi pasar tani beli benda2 teringin nak makan sebelum puasa konon. so mission tak brapa accomplished. hari jumaat plan ngan alan nak gi sogo nak carik baju n kasut ariana n alan and globe for the offer i told you before. jumpa kat masjid jamek after solat jumaat. before that sempatla membersih rumah sket n i sent ariana to my moms as requested. katanya fina tak sekolah n she dun hav anything (yeah right)

so lets the picture and caption do the talking shall we...

sebelum shoppeng kenalaa keluarkan uweng

apa nih? ramai2 nih? ada orang jual ubat ker? no, ini barisan NAK MASUK SOGO. ditapis sapa member sogo n maybank cc jer leh masuk. ingatkan dah tapis nih kurang sket orang. rupanya...

see...ramai gila orang macam diorang nih...dah letih gamaknya...selamba bersila kat tepi2 dinding...macam kat indon lak aku rasa...

ini bukan konsert peterpan or rossa k...inilaa penangan member's sale. ini 5th floor beb. bukan ground floor. yg tuh laagi marvellous!!!masa nih dah takde rasa aircon langsung. ko leh bau ketiak sekor2 yang lalu. memula ingat nak makan kat foodcourt duu rupanya penuh ya hamat. then kitorang terus head to children dept tapi baru nak jejak kaki dah tak nampak mana jalan, mana orang. terus turun escalator balik. "yang kita gi tempat lain jelaa" "ok, jom" so kitorang gi Sarah Hughes @ Globe. naik tingkat 5, cuma ada satu kapel n us. ahhh...lega...bisik2 ngan khan passwordnya. dia pun bisik2 balik "boleyh2"

we choose our master bedroom's curtain from here

and ariana's room to be from here

kira khan...kira tolak diskaun tau...

the measurement...bantal kusyen pun dia buat..best sini...dahlaa murah...kira kain setakat lebih 1/2 meter pun dia kira lebih kurang jewwww...

jangan memahal ye khan...ai belum ada selai pun baju raya nih...

otw balik...dikhabarkan jem kat kl pada hari itu start dari 10 am lagi...masa nih dah kul 4pm...mak aih...tapi ai tak susah hati...

sebab ai pembonceng selesa sambil sandar kat bakul while alan cilok2 keta yang berhimpit2...hehehe

so saturday masak lunch. antaranya chili crab. tekak teringin makan ketam..(nanti aku post resepi lak k).tak sia2 tersalah resepi. hubby kata "sedap, lenkali leh buat lagi" weehooo...bukan senang dia nak puji tau...kembang jap...hehehee

lepas penat2 masak, kenalaa reward kan? so, kitorang gi klcc nak carik kasut ariana...

muka happy dapat jalan2...tapi ariana taknak bekerjasamaa...masam jer

tengok tuh...ngantuk ker? padahal baru bangun...Alhamdulillah, dapat shoppeng dengan selesa...n ada diskaun kaw2 gak...tambah lagi baju ariana n beli baju anak2 buah alan...kasut diskaun sikit jer...

kak, saya nak keje sini leh...saya tolong susun hanger k...

budak berekor...few people pandang2(ke aku jer perasan) aku duk ikat ariana gitu...maybe diorang kata apa nih...macam pet lak...hahaha...suka tengok ariana explore tapi tali nih untuk keselamatan coz kengkadang mata kita pada baju biru yang cantik kat rak instead of kat anak...hilang kang sapa nak ganti?
kan aku dah kata ini wajibul ghunnah

mummy yang tombam (takpe, puasa nanti kita kurangkan) and babah yang serius...

lepas balik - ariana yang kepenatan tapi tak tido2 sampai 12am...

hasil saukkan...amik sedondon untuk 3 bradik...memang slalu belikan sama kaler...cuma last year beli kuning, si abang leh cakap tak cantik depan2 semua. chaitt. merajuk kitorang jap tau. tapi kejap jelaa. alah, bebudak. hmmmpphhh....

ini ariana punya hasil pembelian mummy n babah dari awal tahun...dah banyak rupanya...dah3 no more for ariana after this. unless...

kasut yang aku aim dari 2-3 bulan dulu dah takde :( ni jer laa yang berkenan kat mata kitorang...tapi aku suka gak yang merah tuh. zana kata cam krismas. chaitt. kalau ikut ariana, she's happy with her plastik crocs. hiks.

so, itu jelaa c iternyer. membazir cuti? no, aku rasa tak coz i get to spend time with my family more. lagipun cuti kan banyak lagi...

No comments: