ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, March 7, 2011

kisah ini budak

dah lama tak cerita pasal ini budak...budak yang perasan macam dah besar sangat padahal berjalan pun pegang2 dinding lagi...budak yang suka landing kat dinding pastu tetiba melorot jatuh ke sisi...budak yang suka tiru apa yang babah ngan mummy buat...makan memilih nak yang orang besar punya...yang suap dengan sudu kecik dia taknak...suap ngan tangan or sudu besar baru dia nak...budak yang buat mummy dia terjerit2 tiap kali laju merangkak ke bilik air, hulur2 tangan bawah pintu bila babah tengah mandi...oooppppsss...tido taknak bantal kecik...mummy kena bungkus semua bantal2 kecik dia...dia nak bantal orang besar...lagi tinggi lagi best...especially bolster orang besar...syok wooo....panjang jer...golek2 mana pun kepala tinggi...dia jugak suka main remote...paling best bila tekan power bila mummy n babah tengah khusyuk tengok tv...makan masa gak nak hidupkan...lagi2 kalau tengah part klimaks tuh memang confirm mummy jerit...tapi budak nih suka bila mummy jerit...



oh, another favourite is talking on the fon...dia tau fon tuh supposedly pegang macamana, letak kat mana...dia paling suka bila mummy bukak sound recorder suara babah...pastu dia pun buat2 macam tengah borak ngan babah...sian dia, rindu babah lerr tuh...dia jugak suka landing sandar2 kat sofa macam orang besar...sebab babah dia pun suka landing kat sofa macam tuh...itu favourite spot babah...mummy suka duduk belah sini...


kalau dia buat salah, dia tunjuk jari (macam orag cakap aiyok tuh) buat2 tak bersalah...bukan yana yang bersalah, mummy n babah yang biarkan, sapa suruh...hehehe


budak nih jugak suka ikut mummy pakai cekak...dia pakai sendiri...walaupun cara dia pakai tak betul, tu tak kisah asalkan nampak macam mummy...oh, mainan yang sepah tuh bukan dia yang sepahkan tapi mummy dia yang teraburkan...nak kasi dia leka main...bukan apa, sebab mummy taknak yana sepahkan barang2 lain, mummy rela kemas mainan yana...senang jer, campak masuk bakul...

oh, this is another one her favourite things to do...to do bukan to drink...dia suka minum air especially dalam botol special yang mummy beli tuh...tengok tuh, siap tonggang2 pastu nanti tersedak2...pastu habis berhambur meleleh kat baju...dia tak nangis, dia sengih2 jer...kalau botol penuh, habislaa basah semua...pastu dia tonggah kat lantai pulak...kengkadang mummy tak bagi dia minum air sebab taknak dia buat sepah...pastu dia berak keras, baru mummy realize harini lupa bagi minum air...haiz...




sekian kisah budak yang perasan besar...oh, dahi dia memang jendul n rambut depan yang segan nak tumbuh lagi menampakkan kejendulan...jangan risau, dia sihat...takde penyakit kepala besar mahupun besar kepala...insyaAllah...

No comments: