ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Wednesday, March 16, 2011

my PD entry


my SIL smsed me last nite saying that she's having a problem sending those pictures in PD to my email account. hmm...probably the file is too big. so, since she already post an entry of our holiday trip, you might just go there n view it as the pics are the same. nothing fancy just pics of us pooling around. haha. got what i mean? pooling? ok, tak kelakar.


on the other hand, i think i'm going to cook some dish today. lama giler tak masak. yelaa, (ni ayat nak defense nih) alan almost everyday ada tusyen as early as 8.30. mana sempat nak masak. lagipun the only day dia tak tusyen got pasar malam. everybody knows that pasar malam nite means no cooking. bila lagi nak makan benda2 yang lain dari lain kan? rajin ker nak buat nasi dagang, nasi kerabu, yong taufu, putu piring (my favourite), tauhu fa. rajin? ok, maybe ada but not on weekdays laa...come onlaa...dun tipu2 aku!(ikut tone najmi raja lawak)


tadi dah suruh mintak alan rendam ikan n sotong. plan nak masak sotong kicap n siakap 3 rasa. then tumis kacang panjang sket. takpun, masuk jer kacang tuh dalam sotong. senang. janji ada sayur kan?hehe. apa nih, masak pun nak bagitau sekampung. eh, mestila. ai kan masak sebulan sekali. mestila nak pung pang. haha. jeles.


really, itu actually antara azam tahun nih. untuk lebih kerapkan masak di rumah tapi apakan daya. unless boss kasi aku balik kul 5pm (which is supposedly laa boss. mana der kampeni masuk 8.45 then balik 6.15, boss curik masa kitorang tau!!!) then maybe bolehla masak at least yang simple2. bukan apa. kalau hari2 makan kat kedai muak gak tau. balik2 kedai tomyam. dah habis resepi dah aku nak order. kalau dia masak kari ker, masak lemak ker, masak kicap ker, asam pedas ker, boleh gak aku order pastu claim aku yang masak huargh3...

No comments: