ariana sofia ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

adam mikhail ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

ariq hafiy ticker

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Monday, March 14, 2011

sakit badan, urat belikat lari pecut

adoi...mintak nyawa, mintak nyawaaa...pagi tadi datang lambat ke ofis coz even tengah cuti2 sekolah 1malaysia nih pun alan ada kelas tambahan tahun 6 for 2 hours from 8am-10am. my babysitter pulak ada hal for 3 days until wednesday. so earlier today i have informed my boss that i will be late probably arrive 10.30am. who knows this morning motor alan takleh start pulak. so he have to take the car and it means that he cannot be at home early. so lepas siap2kan ariana, aku pun siap then bawak dia gi ofis n alan akan amik dia kat ofis, that way i will arrive cun2 10.30 n i dun have to take halfday. sayang cuti woo. bukan banyak pun. ciput jer. pandai aku estimate. elok jer sampai ofis, alan pun sampai.


fuhh...lega. walking while carrying this 9kg little girl with a handbag full of her stuff from my house to the lrt which take about 10 minutes is NOT easy. asyik melurut jer. dahla posa lak tuh harini. nak buka posa sayang pulak. tak haus, tak lapar, cuma penat jer. from lrt to my ofis pulak takes another 5 minutes. mintak Allah cepatkan ariana berjalan. boleh pimpin tangan dia. then nanti gi shopping mall senangla.


pagi tadi nasib baik gak mood dia ok, bagi dia mekap2 buat mainan while aku bersiap. pastu bila aku dah pakai tudung, mulalaa nak mintak dukung jer. takut kena tinggal. huh, tak sempat nak kemas rumah tadi sebelum keluar. dishes pun tak dapat nak basuh. air panas pun tak sempat masak. sempat kemas katil jer. jadila. nanti balik alin buat ye yang. besok plak aku amik cuti halfday. ada hal nak settle pun. alang2 nak jaga ariana, amik cuti terus.


oh, pasal trip to PD terpaksa postpone. kamera bawak tapi tak guna, boleh?! banyak guna kamera adik ipar jer. kena tunggu dia email nanti. "ina, sila email asap k."

No comments: